.

2019. április 23. kedd, Béla napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


EGY SZÁZALÉK
Közélet
2019-04-15
Minden évben dönthet személyi jövedelem-adója kétszer 1%-áról. Ez a támogatási forma külön terhet egyetlen adózónak sem jelent, mert ezt az adót így is, úgy is meg kell fizetnünk. Ha nem rendelkezik róla, ez a 2x1% is a központi költségvetésbe kerül. A szja-bevalláshoz mellékelt nyilatkozattal Ön dönthet ennek az összegnek a sorsáról!
 

Szombattól kezdődhet az aláírásgyűjtés az EP-választásra
Közélet
2019-04-05
Szombattól kaphatják meg a pártok az ajánlóíveket, s ezzel elkezdődik az aláírásgyűjtés az európai parlamenti (EP) képviselők májusi választására. A májusi európai parlamenti választáson indulni szándékozó pártoknak ajánlóíveken kell megszerezniük az induláshoz szükséges 20 ezer érvényes támogató aláírást.

Legyél Te is Tűzoltó!
Pest megye > Közélet
2019-04-03
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó pályára készülőket keres. A munkára egy öt hónapos, havi támogatással járó, beosztott tűzoltói képzés elvégzését követően lehet bekerülni. A jelentkezés feltétele a fizikai, egészségügyi és pszichikai alkalmasság, valamint a kifogástalan életvitel.

Elhunyt Szomolányi Attila
Nagykovácsi > Közélet
2019-04-02
Szomolányi Attila, a Nagykovácsi Zenei Alapítvány, a Nagykovácsi Polgári Egylet és a LINUM Alapítvány alapító tagja 2019. március 2-án elhunyt. Utolsó útjára március 18-én 14 órakor kísérték rokonai, barátai és tisztelői a nagykovácsi temetőbe.

Másfél millió forint gyűlt össze
Perbál > Közélet
2019-03-28
Másfél millió forint gyűlt össze a perbáli templom január elején leégett százötven éves oltárának felújítására a MOM Kulturális Központban szervezett jótékonysági esten, melyen a VS. Guitar Orchestra, Hegedűs Endre Kossuth-díjas zongoraművész és a Szent Efrém Férfikar adott koncertet.

EP-választás – Mától kézbesítik az értesítőket
Közélet
2019-03-25
Mától kézbesíti a posta a 7,9 millió választó lakcímére a májusi európai parlamenti választás értesítőjét. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében arról tájékoztatja a címzetteket, hogy szerepelnek az európai parlamenti választás névjegyzékben, és melyik szavazókörben tudnak élni választójogukkal.

Jobb, ha el se dobod!
Pest megye > Közélet
2019-04-04
A Magyar Közút április 29-én újraindítja szemétgyűjtési akcióját, „Jobb, ha el se dobod!” címmel a rövid távon is érezhető szemléletváltozást érdekében, ugyanis csak idén másfél milliárd forintot költenek szemétszedésre, mely döntően illegálisan lerakott hulladék. Az akcióhoz április 17-ig várják önkéntesek csatlakozását online felületükön.

Április 10-ig jelölhetők ülnökök a Budapest környéki bíróságokra
Pest megye > Közélet
2019-04-02
A Budapest Környéki Törvényszékhez hét, a Budapest Környéki Közigazgatási és Munkaügyi Bírósághoz hat ülnököt választanak meg április végéig, négy éves időszakra. Az ülnökök személyére 2019. április 10-ig lehet javaslatot tenni a bíróságok illetékességi területéről.

Patakmederből daruzták ki a Mercedest
Biatorbágy > Közélet
2019-04-01
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 25 éves biatorbágyi nő Sóskút irányából Biatorbágy felé haladt piros Mercedesével, amikor még Biatorbágy külterületén az útról lesodródott. A jármű többször átfordult, majd tetején egy patakmederben állt meg.

Szemléletváltozásra van szükség
Budakeszi > Közélet
2019-03-27
Környezetünk megóvása akkor sikeres, ha gyökeres változás megy végbe a társadalomban, a gazdaságban és a politikában - jelentette ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára március 20-án a Prohászka gimnáziumban diákoknak tartott előadásában.

Pályázat családi bölcsőde működtetésére
Herceghalom > Közélet
2019-03-22
Két családi bölcsőde működtetésére max. hét-hét gyermek elhelyezésével, öt évre hirdet pályázatot Herceghalom Község Önkormányzata. A bölcsődét Herceghalomban a Széchenyi u. 26. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban az önkormányzat alakítja ki.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC