.

2019. február 22. péntek, napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Meghökkentő videóval figyelmeztetnek
Pest megye > Közélet
2019-02-21
A városi utcaképhez egyre inkább hozzátartoznak a járdán és az úttesten áthaladásuk közben fejüket lehajtó, kezükben okos telefont tartó gyalogosok, akik a környezetükről és a veszélyekről tudomást sem vesznek, nekiütköznek másoknak vagy figyelmetlenül lépnek le az úttestre (zombi-effektus).
 

Zambó Péter államtitkár lett
Pest megye > Közélet
2019-02-19
Áder János köztársasági elnök 2019. február 18-i hatállyal Zambó Pétert, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatóját nevezte ki az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkárának a felmentéssel távozó Bitay Márton helyére - közölte a szaktárca február 18-án az MTI-vel.

Egy fővel nő a közgyűlés létszáma
Pest megye > Közélet
2019-02-11
A megyei közgyűlés tagjainak számát a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek általános választása évének január 1-jei lakosságszáma alapján kell meghatározni a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló törvénye alapján.

Jelölteket várnak
Budakeszi > Közélet
2019-02-07
Budakeszi önkormányzata 1995 óta Budakesziért emlékéremmel, 1999 óta Ifjúsági éremmel ismeri el az arra érdemesek munkáját a március 15-i városi megemlékezésen. Ifjúsági, társadalmi szervezetektől, egyházközségektől, oktatási intézményektől február 18-án, hétfőn délig várja a javaslatokat a képviselő-testület.

Ciki a cigi
Budakeszi > Közélet
2019-02-05
A Korányi Országos Pulmonológiai Intézet számítógépet ajándékozott a Budakörnyéki Önkormányzati Társulásnak, melyet január 21-én a Széchenyi István Általános Iskolában adtak át. Az itteni diákok elsőként használhatják a HÉSZ-nek becézett Hordozható Érintőképernyős Számítógépet, mely a társulás minden általános iskolájába eljut, segítendő a döntést, hogy a gyerekek ne dohányozzanak.

Ebösszeírás Telkiben
Telki > Közélet
2019-02-04
Telki önkormányzata törvényi kötelezettsége alapján 2019. február-márciusában ebösszeírást végez. Az ebtulajdonosok bejelentési kötelezettségüket az önkormányzati portálon (www.telki.hu) a Nyomtatványok menüpont alatt (igazgatási-egyéb nyomtatványok) letölthető nyomtatványon teljesíthetik.

EGY SZÁZALÉK
Közélet
2019-02-18
Minden évben dönthet személyi jövedelem-adója kétszer 1%-áról. Ez a támogatási forma külön terhet egyetlen adózónak sem jelent, mert ezt az adót így is, úgy is meg kell fizetnünk. Ha nem rendelkezik róla, ez a 2x1% is a központi költségvetésbe kerül. A szja-bevalláshoz mellékelt nyilatkozattal Ön dönthet ennek az összegnek a sorsáról!

Milyen oktatás legyen az új iskolában?
Budakeszi > Közélet
2019-02-08
Az év végén a városi és a német önkormányzat, valamint és a Prohászka gimnázium szervezte oktatási fórumon is felvetődött a lehetőség, hogy a Barackosban új iskolát alapítsanak, a Széchenyi István Általános Iskola német nemzetiségi osztályai a német önkormányzat fenntartásába kerüljenek, és egy katolikus egyházi általános iskola jöjjön létre.

Megszűnt a garázsadó
Budakeszi > Közélet
2019-02-05
A garázsok és a gépjárművek tárolására alkalmas építmények építményadó alóli mentesítését tartalmazó önkormányzati rendelet módosítása 2019. január 1-jén lépett hatályba Budakeszin. Az adóteher eltörlése automatikus, a lakosságot ezzel összefüggésben semmilyen ügyintézési kötelezettség nem terheli.

Négy évszak-fotópályázat
Budakeszi > Közélet
2019-02-04
Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján megnyílt a Négy évszak Budakeszin fotópályázat második fordulójának (nyár-ősz) pályamunkáiból rendezett kiállítás az Erkel Ferenc Művelődési Központban. A pályázat győztese a budakeszi Torti-Horváth Zsófia Aranyos Budakeszi című fotója lett.

A perbáli templom javára gyűjtenek
Perbál > Közélet
2019-01-31
A január 1-jén a Szt. Anna templomban keletkezett tűzkárok helyreállítására, a templombelső megújulására gyűjt a perbáli egyházközség a Perbáli Római Katolikus Plébánia számlaszámán: 11103303-75013736-36000001. A templom külső homlokzatát egy éve újították fel.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC