.

2017. december 15. péntek, Valér napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Árokba borult a vontató
Zsámbék > Közélet
2017-12-11
Árokba borult az új autókat szállító tréler Zsámbék külterületén december 8-án a reggeli ködben. Erre a napra több megyére, így Pest megyére is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Intézet a tartósan sűrű köd, valamint a sok csapadék közlekedésbiztonságot veszélyeztető hatása miatt.
 

Cseh László lett a megye díszpolgára
Pest megye > Közélet
2017-12-08
1999 óta december 4. megyenap annak emlékére, hogy Pest-Pilis-Solt vármegyét 358 éve, 1659. december 4-én alapították. E napon adják át a megyei díjakat, közük a megyei díszpolgári címet. Idén a budakeszi prof. dr. Vörösmarthy Dániel szemorvos és Hodut János budaörsi tűzoltó kapott elismerést.

Ajándékzarándoklatot kínál a Mária Út Egyesület
Pest megye > Közélet
2017-12-06
Kerékpáros  vagy futózarándoklat rövid vagy hosszú távon. Lelki elmélyülés Székely János püspök atya vezetésével. Válassz ki egy ajándék-zarándoklatot a Mária Út honlapjáról, amivel meglepnéd szeretteidet, majd írj a rendezveny@mariaut.hu címre az ajándékozott nevének megjelölésével!

Templomot építenek az evangélikusok
Budakeszi > Közélet
2017-11-30
A gyülekezet november 29-én gyertyafényes szabadtéri istentiszteleten helyezte el épülő temploma alapkövét a Márity utcában a MOL-kút és a Spar-parkoló közötti téren. Igét hirdetett dr. Fabinyi Tamás püspök, Bencze Imre esperes és Lacknerné Puskás Sára gyülekezeti lelkész szolgálatával.

Indul a szolgáltató modell projektje
Pest megye > Közélet
2017-11-29
A Pest Megyei Kormányhivatal vezette konzorcium a Széchenyi 2020 programban 2,9 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást kap a Közigazgatás- és Közszolgáltatás- Fejlesztési Operatív Program KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15 Adminisztratív terhek csökkentése címen. Teljesítési határidő 2018. december 31.

Biatorbágy és Budaörs is díjazott a Virágos Magyarország versenyen
Budaörs > Közélet
2017-11-28
Több mint háromszáz település közül Veszprém és Lajoskomárom nyerte el az idén a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny fődíját, így ők képviselik Magyarországot jövőre az Európai Virágos Városok és Falvak Versenyén, az Entente Florale Europe megmérettetésen. Biatorbágy a Legvirágosabb úti cél címet, Budaörs pedig a szervező bizottság elnöki díját kapta meg.

Kisbuszt kapott a német önkormányzat
Budakeszi > Közélet
2017-12-07
December 7-én Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke adta át budakeszi német önkormányzat elnökének, Scrotti Jánosnak azt a vadonatúj, kilenc személyes Ford Tranzit Custom kisbuszt, melyet a németországi belügyminisztérium pályázatán nyert.

Önvezető autókkal érkeztek Zsámbékra
Pest megye > Közélet
2017-12-04
Önvezető autókkal kísérleteztek november 18-án Magyarországon. A járművekkel Nyíregyházáról Zsámbékra mentek úgy, hogy legnagyobb részben a robotpilóta vezette a személyautókat . A Tesla Model S-ek amellett, hogy képesek teljesen önvezető funkcióra, tisztán elektromos hajtásúak.

Tüzifával csaltak, rendőrautóval ütköztek
Budaörs > Közélet
2017-11-30
A budaörsi rendőrök két férfit vettek őrizetbe. Csalási kísérlet, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt is felelhetnek a tűzifával seftelő, ámokfutó sajóbábonyiak, akiket a rendőröknek végül Törökbálinton sikerült megállítaniuk.

Értékmegőrző kisfilm-pályázat fiataloknak
Közélet
2017-11-29
A Mária Rádió pályázatot hirdet középiskolás diákoknak és egyetemistáknak max. kétperces kisfilmek készítésére, melyek a család, testvériség, igazság, béke, erkölcs/becsület, szeretet, erőszakmentesség, függőségektől szabadulás fogalmait dolgozza fel. A legjobb harminc pályázatot közönségszavazásra bocsátják, s a legtöbb szavazatot szerzők közül választják ki a nyerteseket.

Az M0-nak minél előbb össze kell záródnia
Pest megye > Közélet
2017-11-27
Az M0 és az M10-ről egyeztetett Hanzelik Gábor (Leányvár), Szente Kálmán (Solymár), Küller János (Pilisborosjenő), Farkas András (Piliscsaba), Bányai József (Pilisjászfalu), Poppréné Révay Gyöngyi (Pilisszentiván) polgármesterek, Pándi Gábor (Pilisvörösvár) alpolgármester, Hadházy Sándor és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő részvételével november 24-én.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC