.

2020. August 6. Thursday, Berta,Bettina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Huszonöt éves a Budakeszi Népdalkör
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-08-31
Június 16-án tartotta jubileumi gálaműsorát a fő elv szerint helyi óvónőkből Kis Csongor Áronné, Ilus vezetésével alakult, azóta a házastársakkal is kiegészült kórus a művelődési központ szabadtéri színpadán.
 

Ötödik pünkösdvasárnapi zarándoklat Gyimesbükkön
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-06-07
Ötödik éve már, hogy a Budakeszi Kultúra Alapítvány adományozói a gyimesbükki önkormányzattal összefogásban felújították a legkeletibb magyar vasúti őrházat a festői szépségű Gyimesi-szorosban, s először érkezett Budapestről az ezeréves határra a Székely gyors a koronás címeres 017-es Nohab mozdonnyal. Azóta minden évben megújult valami, ami az ott élő magyar közösség megmaradásának jelképe.

Körzővel rajzolt víz
Budakeszi > Ki-kicsoda
2008-10-10
Ki ne emlékezne Orosz István grafikus 1989-es, „Tavárisi konyec”- feliratú, egy vastagnyakú, hátulnézetből megrajzolt tányérsapkás szovjet tisztet ábrázoló, messzi földeket bejárt plakátjára, amelyet még a lettek és litvánok is átvettek, sőt át is vetítettek saját történelmükre. Idén a Könyvhéten kiváló lírikus oldaláról mutatkozott be, a párizsi L' Harmattan Kiadó jóvoltából Körzővel rajzolt víz címmel jelent meg saját rézkarcaival illusztrált verseskötete.

Óceánrepülők
Budakeszi > Ki-kicsoda
2011-06-05
Kevesen tudják, hogy az erdélyi sváb Endresz György, első világháborús hadipilóta, az 1921. szeptemberi, soproni népszavazást kikényszerítő nyugat-magyarországi nemzeti felkelés tisztje 1931. július 15-én 17.20-kor társával a kanadai Újfundlandban fekvő Harbour Grace-ből felszállva 25 óra 20 perc alatt magyarként elsőnek repülte át az Atlanti-óceánt. 5770 kilométert tett meg leszállás nélkül Bicskéig a Justice for Hungary! (Igazságot Magyarországnak!) feliratú, 470 lóerős Lockheed Sirius típusú repülőgéppel. Navigátora Magyar Sándor volt. Azt viszont biztosan még kevesebben tudják, hogy az Endresz-Magyar páros teljesítményét egy másik magyar páros megismételte. Az egyikük Budakesziről való.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC