.

2017. május 24. szerda, Eszter,Eliza napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Keresztes Dóráé a Nagy Gáspár-díj
Budakeszi > Kultúra
2017-05-24
Keresztes Dóra budakeszi grafikusművész kapta idén a Nagy Gáspár Irodalmi és Művészeti díjat május 6-án Bérbaltaváron a Kossuth-díjas budakeszi költő szülőházában évente rendezett ünnepségen. A díjazottat Szakolczay Lajos irodalom- és művészetkritikus méltatta.
 

Tavaszi templomi koncert
Kultúra
2017-05-18
Tavaszi koncerten mutatkozott be május 7-én a Budakeszi Erkel Ferenc Kamarakórus és a Hylarion Énekegyüttes a budakeszi metodista templomban.A meglepetésvendég Barabás Árpád zeneszerző volt, aki Madrigálok Kányádi Sándor verseire című műveivel szerepelt a repertoárban.

Jubileumi koncertet adott a fúvós zenekar
Budakeszi > Kultúra
2017-05-16
A muzsikusok, akiknek többsége a Budakeszi Czövek Erna Művészeti Iskolában sajátította el tudását a fúvószenekar fennállásának 20. évfordulóját ünnepelték egy nagyszabású koncerttel április 21-én a Prohászka gimnázium aulájában.

Egyre több a megyei érték
Pest megye > Kultúra
2017-04-10
A megyei értéktár jelenleg több mint 150 eleméből készült vándorkiállítás az elmúlt egy évben 27 Pest megyei településen volt látható, de bemutatkozott Hargita megyében is. Tavaly megjelent A töki pompostól a zsenicáig című megyei gasztronómiai kiadvány is, ami Pest megye jellegzetes és kevésbé ismert ételeit-italait mutatja be.

Juhász Ferenc nevét vette fel a faluház
Biatorbágy > Kultúra
2017-02-02
A kétszeres Kossuth-díjas költő, a Nemzet Művésze Bián született 1928-ban és a halála előtti évben, 2014-ben elsőként lett Biatorbágy díszpolgára. Az ünnepi program az ő szavaival indult: "A szülőföldhöz való hűség olyan háló, amelyből az ember nem tud és nem is akar kiszabadulni."

Hunok nyomaira bukkantak
Telki > Kultúra
2017-01-05
Egyedülálló, 125 részes áldozati lelet került a Nemzeti Múzeumba a telki Ehmann Gábor jóvoltából, aki tettével akkora szolgálatot tett a magyar kultúrának, hogy még miniszteri elismerést is kapott. Nagyon ritka az új forrás a régészeti kutatásban. Az eredeti helyén feltárt leletek adatgazdag- sága átrajzolhatja a kor temetkezéséről alkotott képet.

Trombitások sikere a megyei rézfúvós versenyen
Budakeszi > Kultúra
2017-05-17
Az V. Pest megyei rézfúvós versenyen öt budakeszi tanuló képviselte a Czövek Erna Művészeti Zeneiskolát a gödi társintézményben. Saxon Hunor, Takács Botond, Rácz Mihály, Nusser Csanád és Lengyel Gábor kiválóan helyt álltak a versenyben. A felkészítő tanár, Szita Csaba beszámolója következik.

Déli harangszó
Tök > Kultúra
2017-04-20
Ma délben a töki református templomból szólt a harang. A Nyakas-hegy lábánál fekvő falut szőlő- és borkultúrájáról ismerik nem csak hazánkban, de a nagyvilágban is. Nevét hasonló nevű birtokosától kapta a középkorban. Református gyülekezetéről 1621 óta maradtak fenn írásos feljegyzések.

Memento 1956
Biatorbágy > Kultúra
2017-03-06
MEMENTO '56 címmel Biatorbágyon március 3-án megnyílt a budakeszi Keszi-Art Egyesület második tárlata a Juhász Ferenc Művelődési Központban. A kiállított képeket a galériában és az aulában az érdeklődők március 24-ig tekinthetik meg.

Elhunyt Erkel Tibor
Budakeszi > Kultúra
2017-01-30
Erkel Ferencnek, a magyar nemzeti himnusz zeneszerzőjének leszármazottja, zongoraművész, zenei rendező, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára, a budakeszi Erkel Napok állandó résztvevője január 28-án, életének 83. évében hunyt el – közölte a család az MTI-vel.

Megszűnnek egyes kulturális intézmények
Pest megye > Kultúra
2017-01-04
A Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) muzeális és közművelődési feladatait, a Kulturális közfoglalkoztatási programhoz kapcsolódó jogait és kötelezettségeit, az uniós forrásból finanszírozott, folyamatban lévő pályázatokkal, projektekkel kapcsolatos közfeladatait az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Kft. látja el és veszi át – olvasható az MTI összefoglalójában.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC