.

2019. április 23. kedd, Béla napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria


Belépés a fórumba


Programok a tavaszi szünetben a vadasparkban
Budakeszi > Életmód
2019-04-17
Tojáskereső játékkal, természetismereti vetélkedővel, kézműves programmal, ugrálóvárral és arcfestéssel, emellett látványetetéssel és állattréninggel várja a tavaszi szünetben és a húsvéti ünnepek alatt a látogatókat a Budakeszi Vadaspark.
 

Zacher Gábor az orvosigazgató Biatorbágyon
Biatorbágy > Életmód
2019-04-08
Mérföldkőhöz ért a tizenöt éve indult sürgősségi ellátás ügye. Március 18-án adták át a központi orvosi ügyelet rendelőjét, melyet az önkormányzat alakíttatott ki az egészségházban. Az Inter-Ambulance Zrt. működteti a 24 órás alapellátást, amit Biatorbágy, Etyek és Herceghalom lakosai vehetnek igénybe.

Új vezérigazgató a Pilisi Parkerdő Zrt. élén
Pest megye > Életmód
2019-03-26
Dr. Nagy István agrárminiszter 2019. március 19-től Reinitz Gábort nevezte ki a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatójává. Zambó Péter korábbi vezérigazgatót idén februárban az agárminisztérium földügyekért felelős államtitkárává nevezte ki Áder János köztársasági elnök.

Kismuflonok a vadasparkban
Budakeszi > Életmód
2019-03-14
Öt muflonbárány született a Budakeszin, ahol már negyven éve tekinthetik meg az érdeklődők hazánk egyetlen vadjuhféléjét. A bárányok az anyai gondoskodásnak, a gondozói felügyeletnek, valamint a jó időnek köszönhetően napról-napra erősebbek, fürgébbek és önállóbbak.

Szigorodtak a zöldhulladék égetésének szabályai
Budakeszi > Életmód
2019-03-11
Lakossági igényre 2019. február 28-i ülésén Budakeszi önkormányzata szigorította a kerti zöldhulladék égetésének szabályait. Ezentúl tavasszal csak március 1-31. között, ősszel pedig szeptember 1. és november 30. között lehet égetni, kizárólag pénteken 8-21 óra, valamint szombaton 8-12 óra között.

Mától tűzgyújtási tilalom érvényes
Pest megye > Életmód
2019-02-25
A száraz idő miatt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága működésbe léptette az erdőtűzkockázatot értékelő rendszert. Naponta jelölik ki a tűzgyújtási tilalommal érintett területet, mérlegelve a várható időjárást, az erdei biomassza állapotát és a tűzeseteket.

Mától országos tűzgyújtási tilalom
Pest megye > Életmód
2019-03-29
2019. március 29-től az ország egész területére kiterjeszti a tűzgyújtási tilalmat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Mostantól tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében.

Vadmalacok születtek a vadasparkban
Budakeszi > Életmód
2019-03-23
Két anyakocának összesen nyolc kismalaca született Budakeszin. A természet rendje szerint jöttek március közepén a világra. Az egészséges fejlődésükhöz szükséges anyatej megszerzéséhez már ki is alakult közöttük a belső rangsor, amely meghatározza, hogy anyjuknak ki melyik emlőjét kapja meg.

Közös élménynapok a Csodák Palotájában és a vadasparkban
Budakeszi > Életmód
2019-03-13
A Budakeszi Vadaspark és a Csodák Palotája közös program-sorozatot indít iskolásoknak. Az „Élményteli osztálykirándulások”, a „Testközelben a természettel” és a „Barangolás a Csodák Palotájában” programcsomag kedvező árú lehetőségek diákcsoportoknak.

Hóvirágünnep Alcsúton
Pest megye > Életmód
2019-03-08
Megkezdődött a hóvirágünnep az Alcsúti Arborétumban. Farkas Norbert, az arborétum szakmai vezetője elmondta, hogy a hóvirágok mellett láthatók még téltemetők és krókuszok is. A hóvirágok elvirágzását pedig rövidesen követi a többi: a nárcisz, a tulipán, a keltike, a hérics és a májvirág is virágba borul az arborétumban.

Szezonnyitó a Mária Úton
Életmód
2019-02-23
A Mária Út Közép-Európán átívelő zarándokút-hálózat, melynek kelet-nyugati tengelye az ausztriai Mariazelltől az erdélyi Csíksomlyóig vezet, mintegy 1400 kilométeres távon, gyalog hatvan nap alatt bejárhatóan, érintve a magyarság Mária-kegyhelyeit, s áthalad Zsámbék, Tök, Budajenő, Telki, Budakeszi, Nagykovácsi és Remeteszőlős településeket is.

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC