.

2020. January 27. Monday, Angelika napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Ki-kicsoda" rovatban: 74 találat

Az utolsó bevetés
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-10-11
„Michna őrnagy! Engedélyezem a Puma-kötelék elhagyását és megparancsolom, hogy csatlakozz az égi kötelékhez! Vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse. Nyugodj békében!” Ezzel a paranccsal és díszsortűzzel engedte utolsó útjára a jövőre 75 éves magyar légierő első generációjának utolsó ász pilótáját Asztalos István, a Magyar Honvédség (MH) kecskeméti, Szentgyörgyi Dezsőről elnevezett repülőbázisának mai Puma vadászrepülő századparancsnoka.

Tisztelet, bizalom, munkaszeretet
Budajenő > Ki-kicsoda
2012-09-12
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köztársasági elnök megbízásából augusztus 20. alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetést adta át Rainer Ferencnének, a budajenői általános iskola igazgatójának. A kitüntetettel Bozzai Attila beszélgetett az indulásról, a segítőkről és az elmúlt tíz esztendő eredményeiről.

Elhunyt Fehérpataki Éva
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-09-10
Szeptember 3-án elhunyt a negyvenhat éves tanári pályáját a budakeszi általános iskolában letöltő Fehérpataki Éva tanárnő. Végő búcsútszeptember 20-án, csütörtökön 15 órakor vesznek tőle a Szent Gellért Urnatemetőben (XI. Bartók Béla út 149.).

Budakeszi díszpolgára lett
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-09-05
Budakeszi városa augusztus 20. alkalmából Kőrösiné dr. Merkl Hildát, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium idén nyugdíjba vonult igazgatónőjét a város díszpolgárai közé választotta. A díjat a városi ünnepségen dr. Csutoráné dr. Győri Ottília polgármester adta át.

Perbálért érdemérem – idén két díjazott
Perbál > Ki-kicsoda
2012-09-04
A Szent Anna napi búcsú alkalmából rendezett községi rendezvényen idén két jelöltet díjazott az önkormányzat a helyi közösségért végzett, több évtizedes tevékenységéért: Jobbágy Jánosnét és Szilágyi Lászlót.

Elhunyt az utolsó ász Puma-vadászpilóta
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-09-01
Augusztus 26-án, életének 91. évében elhunyt a Magyar Királyi Honvéd Légierő hadnagya, a legendás Puma-osztály vadászrepülője, a családjával Budakeszin élő Michna György. Utolsó útjára szeptember 24-én, hétfőn 14 órakor katonai tiszteletadás mellett kísérik a budakeszi temetőben.

Huszonöt éves a Budakeszi Népdalkör
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-08-31
Június 16-án tartotta jubileumi gálaműsorát a fő elv szerint helyi óvónőkből Kis Csongor Áronné, Ilus vezetésével alakult, azóta a házastársakkal is kiegészült kórus a művelődési központ szabadtéri színpadán.

NE adják föl!
Páty > Ki-kicsoda
2012-08-24
Föl-földobott kő, földedre hullva, / Kicsi országom, újra meg újra / Hazajön a fiad.” Bubik László gépészmérnök hosszú szakmai pályafutása során, számos világsikerrel a háta mögött ma is Ady mégis-morálját tartja élete zsinórmértékének. Az egykori gyártulajdonos fia hosszú külföldi tartózkodás után, a 90-es évek végén tért végleg vissza hazájába, és 2004-ben költözött Budapestről Pátyra, ahol ma már özvegyen él. A 87 éves gyártmányfejlesztő szakember jelenleg két írásának kiadatásán fáradozik.

Kitüntették: dr. Farbaky Péter
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-08-23
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere Magyarország köztársasági elnöke megbízásából augusztus 20. alkalmából Móra Ferenc-díjat adott át dr. Farbaky Péternek, a Budapesti Történeti Múzeum főigazgató-helyettesének.

Kitüntették: Rainer Ferencné
Budajenő > Ki-kicsoda
2012-08-22
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a köztársasági elnök megbízásából augusztus 20. alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adta át Rainer Ferencnének, a budajenői Általános Iskola igazgatójának.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC