.

2020. February 27. Thursday, Edina napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Ki-kicsoda" rovatban: 74 találat

Magyarok - Bánkuti Ákos és Herein Gyula a Lánchíd Rádióban
Budakeszi > Ki-kicsoda
2011-04-19
Március 24-én Bánkuti Ákos és Herein Gyula nyilatkozott a Lánchíd Rádió Magyarok című műsorában. A két budakeszi társaikkal együtt a Budakeszi Kultúra Alapítvány keretein belül és több száz, elsősorban magyarországi adományozónak köszönhetően 2008-ban az erdélyi Gyimesbükkön felújították a történelmi Magyarország legkeletibb vasúti őrházát, 2009-ben hozzájárultak a Gyimesek legrégebbi római katolikus kápolnájának a felújításához, 2010-ben pedig magyar katonai emlékhely kialakításában vettek részt ugyanott.

Herceghalmi jegyzőt választottak Budakeszire
Budakeszi > Ki-kicsoda
2011-04-07
A másodszorra is kiírt jegyzői pályázatra érkezett huszonkét pályázó közül Garainé dr. Szelenczy Gabriellát, a herceghalmi jegyzőt választotta meg mai ülésén a képviselő-testület. Szétválasztották a BVV és a BSZM Kft. vezetését és az avarégetési rendelet módosításával május 30. helyett már 31-ig lehet égetni Budakeszin.

Ismeretlen ismerősök 6. - Dr. Vándor Zsolt háziorvos
Perbál > Ki-kicsoda
2011-04-03
- Hová - hová? - kérdezi ismerősöm. - Megyek Zsolthoz. - Csak nem vagy beteg? Meg sem említettem, hogy az orvoshoz, csak annyit mondtam, hogy „Zsolthoz”, és máris tudni véli a kérdező, hogy az egészségem körül lehet valami baj.

Gálaműsort tartott a Bojtár
Budakeszi > Ki-kicsoda
2011-03-31
A Bojtár Népzenei Egyesület hagyományos éves gálaműsorát a nagy érdeklődésre való tekintettel már tavaly is, ugyanúgy, mint az idén, március 26-án a Marczibányi téri Művelődési Központban tartotta. A jelenleg több mint nyolcvan fiatalt néptáncra és énekre oktató közösséget közel két évtizede létrehozó és ott mind a mai napig karitatív módon oktató Menczinger-házaspár munkáját ma már közel tíz tánctanár segíti.

A legnagyobb érték, amit egy tanító kaphat, az emberi szívben van
Páty > Ki-kicsoda
2011-03-30
Beszélgetés Soós Búzás Erzsébettel, akinek több évtizedes munkáját dr. Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrás minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerte el. A kitüntetést Székely László, Páty polgármestere március 15-én adta át a Zsámbékon élő és Pátyon tanító pedagógusnak.

Március 15. - Kitüntették Fehérpataki Évát és Janicsák Vecát
Budakeszi > Ki-kicsoda
2011-03-16
A március 15. délelőttjén a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban tartott ünnepi megemlékezésen Budakesziért-emlékéremmel tüntette ki a város Fehérpataki Éva nyugdíjas pedagógust és Budakeszi Ifjúsági díjat adományozott Janicsák Veronikának, a művészi pályáját most kezdő fiatal énekesnőnek.

A Magyar Honvédség halottjaként temették Nagy Kálmánt
Budakeszi > Ki-kicsoda
2010-10-15
Október 13-án kísérték utolsó útjára Nagy Kálmán m. kir. huszár főhadnagyot, ny. huszár ezredest, történészt, számos  társadalmi szervezet megbecsült tagját, Budakeszi díszpolgárát a budakeszi temetőben.

Elhunyt Nagy Kálmán, Budakeszi díszpolgára
Budakeszi > Ki-kicsoda
2010-10-09
2010. szeptember 21-én, életének 101. évében váratlanul elhunyt Nagy Kálmán, magyar királyi huszár főhadnagy, nyugalmazott huszár ezredes, történész, számos társadalmi szervezet megbecsült tagja, a világ legidősebb huszártisztje. Temetése október 13-án 15 órakor lesz a budakeszi temetőben. Tanúja volt egy kornak, amikor a magyar lovasság még olyan értéket képviselt a magyar társadalomban, melyet méltán lehetett mások elé példaképnek állítani, mint olyanokat, akik a legnehezebb körülmények között is emberségesek, gerincesek tudtak maradni.

Budakeszi Angyal
Budakeszi > Ki-kicsoda
2009-02-15
Díjat alapított Budakeszi Német Önkormányzata, mellyel a település és a helyi németség kultúrájáért végzett munkát kívánja elismerni. Az első díjazott, Huber Lőrinc zenész, víz- és fűtésszerelő a budakeszi római katolikus templomban rendezett karácsonyi hangversenyen vehette át az elismerést megtestesítő kis szobrocskát, a Budakeszi Angyalt.

Körzővel rajzolt víz
Budakeszi > Ki-kicsoda
2008-10-10
Ki ne emlékezne Orosz István grafikus 1989-es, „Tavárisi konyec”- feliratú, egy vastagnyakú, hátulnézetből megrajzolt tányérsapkás szovjet tisztet ábrázoló, messzi földeket bejárt plakátjára, amelyet még a lettek és litvánok is átvettek, sőt át is vetítettek saját történelmükre. Idén a Könyvhéten kiváló lírikus oldaláról mutatkozott be, a párizsi L' Harmattan Kiadó jóvoltából Körzővel rajzolt víz címmel jelent meg saját rézkarcaival illusztrált verseskötete.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC