.

2020. January 27. Monday, Angelika napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Ki-kicsoda" rovatban: 74 találat

A legnagyobb érték, amit egy tanító kaphat, az emberi szívben van
Páty > Ki-kicsoda
2011-03-30
Beszélgetés Soós Búzás Erzsébettel, akinek több évtizedes munkáját dr. Réthelyi Miklós, a nemzeti erőforrás minisztere Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel ismerte el. A kitüntetést Székely László, Páty polgármestere március 15-én adta át a Zsámbékon élő és Pátyon tanító pedagógusnak.

Március 15. - Kitüntették Fehérpataki Évát és Janicsák Vecát
Budakeszi > Ki-kicsoda
2011-03-16
A március 15. délelőttjén a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központban tartott ünnepi megemlékezésen Budakesziért-emlékéremmel tüntette ki a város Fehérpataki Éva nyugdíjas pedagógust és Budakeszi Ifjúsági díjat adományozott Janicsák Veronikának, a művészi pályáját most kezdő fiatal énekesnőnek.

A Magyar Honvédség halottjaként temették Nagy Kálmánt
Budakeszi > Ki-kicsoda
2010-10-15
Október 13-án kísérték utolsó útjára Nagy Kálmán m. kir. huszár főhadnagyot, ny. huszár ezredest, történészt, számos  társadalmi szervezet megbecsült tagját, Budakeszi díszpolgárát a budakeszi temetőben.

Elhunyt Nagy Kálmán, Budakeszi díszpolgára
Budakeszi > Ki-kicsoda
2010-10-09
2010. szeptember 21-én, életének 101. évében váratlanul elhunyt Nagy Kálmán, magyar királyi huszár főhadnagy, nyugalmazott huszár ezredes, történész, számos társadalmi szervezet megbecsült tagja, a világ legidősebb huszártisztje. Temetése október 13-án 15 órakor lesz a budakeszi temetőben. Tanúja volt egy kornak, amikor a magyar lovasság még olyan értéket képviselt a magyar társadalomban, melyet méltán lehetett mások elé példaképnek állítani, mint olyanokat, akik a legnehezebb körülmények között is emberségesek, gerincesek tudtak maradni.

Budakeszi Angyal
Budakeszi > Ki-kicsoda
2009-02-15
Díjat alapított Budakeszi Német Önkormányzata, mellyel a település és a helyi németség kultúrájáért végzett munkát kívánja elismerni. Az első díjazott, Huber Lőrinc zenész, víz- és fűtésszerelő a budakeszi római katolikus templomban rendezett karácsonyi hangversenyen vehette át az elismerést megtestesítő kis szobrocskát, a Budakeszi Angyalt.

Körzővel rajzolt víz
Budakeszi > Ki-kicsoda
2008-10-10
Ki ne emlékezne Orosz István grafikus 1989-es, „Tavárisi konyec”- feliratú, egy vastagnyakú, hátulnézetből megrajzolt tányérsapkás szovjet tisztet ábrázoló, messzi földeket bejárt plakátjára, amelyet még a lettek és litvánok is átvettek, sőt át is vetítettek saját történelmükre. Idén a Könyvhéten kiváló lírikus oldaláról mutatkozott be, a párizsi L' Harmattan Kiadó jóvoltából Körzővel rajzolt víz címmel jelent meg saját rézkarcaival illusztrált verseskötete.

Mintákba szövülten
Telki > Ki-kicsoda
2008-10-07
A napokban jelenik meg Molnár Krisztina Rita költő második, Különlét című verses kötete. Az ELTE Bölcsészet-tudományi Karán magyar, könyvtár és múzeumpedagógia szakot végzett háromgyerekes édesanya hét éve él Telkiben, ahol 2004 óta szervezi és vezeti a Kodolányi Kulturális Egyesületet (Kokukk).

Látogatóban Farbaky Péter művészettörténésznél
Budakeszi > Ki-kicsoda
2008-05-21
A Budapesti Történeti Múzeumban a Mátyás trónra lépésének 550. évfordulójára létrehozott grandiózus kiállítás három kurátorának egyike a Kiscelli Múzeum igazgatója, Farbaky Péter művészettörténész.

A magyar gyerekek szolgálatában
Budakeszi > Ki-kicsoda
2006-05-01
Gábor Emesét már ismerhetik a budakeszi komolyzene rajongók. Aki járt nagyobb egyházi ünnepek alkalmával a Makkosi templomban, az megcsodálhatta kiművelt szoprán hangját a Gabrieli Kórus szólistájaként.  Gábor Emese azonban arról is ismert, hogy ő a Magyarok Világszövetségének épületében felállított első magyar Wass Albert szobor alkotója. Számos Wass Albert mesekönyvet illusztrált a Kráter Kiadónál,  két éve pedig a Táltos Könyvek Kiadó családi vállalkozás keretében ír és rajzol a magyar gyermekeknek, sőt a Budakeszi mesél rendezvénysorozat gyönyörű éneklő madár emblémája is az ő keze munkáját dicséri.

Hasznosnak maradni
Budakeszi > Ki-kicsoda
2005-05-01

Keresztesy Mihály az alapítója annak a Prohászka Gimnázium diákjait támogató alapítványnak, melyet édesanyja, Keresztesyné Keledy – Pláner Lívia emlékére hozott létre.


<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC