.

2020. July 16. Thursday, Valter napja van. Tizenháromezer példányos, ingyenes regionális havi lap, heti hírlevél és napi frissítésű honlap
Kereső
 
Iránytű Heti Hírek

Galéria

Belépés a fórumba


Cikkek "Ki-kicsoda" rovatban: 74 találat

Új a jegyző Budakeszin
Budakeszi > Ki-kicsoda
2013-01-21
A XII. kerületi Dr. Szolnoki Imre rövid nyergesújfalui jegyzőség után érkezett a budakeszi polgármesteri hivatalba. Előtte esztergomi aljegyzőként viszont az önkormányzati működés anomáliáinak egész tárházát kipróbálhatta. Már másodszor indult a jegyzői székért Budakeszin, ezúttal sikerrel.

Népzene felsőfokon: Jánosi András
Páty > Ki-kicsoda
2013-01-09
A legmélyebb kód - Lassan két évtizede él Pátyon a Jánosi házaspár. Mondják, „barátkozó fajta emberek, hamar lettek barátaik Pátyon is”. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy alig múlik el községi rendezvény, amelyen Jánosi András népzenész vagy művészbarátai ne szerepelnének. Ha éppen nem ő húzza a vonót, akkor is gyakori vendég kollégái, tanítványai fellépésein.

Elhunyt Komáromy-Poros László
Budakeszi > Ki-kicsoda
2013-01-01
Hosszantartó betegség után, életének 72. évében ma elhunyt Komáromy-Poros László operatőr, rendező, producer, a rendszerváltás utáni első képviselő-testületben budakeszi önkormányzati képviselő. Utolsó útjára január 12-én 12 órakor kísérik a makkosmáriai kegytemplom kolumbáriumában.

Pest megyei elismerést kaptak
Pest megye > Ki-kicsoda
2012-12-07
Pest-Pilis-Solt vármegye 353 évvel ezelőtt, 1659. december 4-én jött létre. Pest Megye Közgyűlése 1999-ben ezt az évfordulót Megyenappá nyilvánította. Idén december 7-én ünnepi közgyűlésen megyei kitüntető díjakkal ismerték el a közművelődés, a tudomány, a kultúra, az építészet, a környezetvédelem, a közbiztonság és a társadalmi összetartozás érdekében tett erőfeszítéseket. Buda környékén évtizedes távlatban nem volt annyi díjazott, mint ebben az évben.

Kis Domonkos Márk vezeti a Váci Dunakanyar Színházat
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-12-06
Február végétől évente négy–öt saját előadást és két–három vendégprodukciót láthat a közönség Vácott a nemrég Kis Domonkos Márk vezetésével alakult Dunakanyar Színházban, ahol a tervek szerint mintegy évi hetven előadást tartanak az egykori mozi épületében.

Szent Cecília lett a Katolikus Kamarakórus neve
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-11-29
Szent Cecília, az egyházzene védőszentje tiszteletére és a harmincas években Budakeszin e néven már működő kórus emlékére a budakeszi templomi énekkar november 25-én a plébániatemplomban adott koncert keretében felvette a Szent Cecília Katolikus Kamarakórus nevet.

Templom és iskola
Budakeszi > Ki-kicsoda
2012-11-24
Kőrösiné dr. Merkl Hilda, a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgatónője az idei tanévtől nyugdíjba vonult. Augusztus 20-án Budakeszi városa díszpolgárává avatta. Pályafutásáról Koós Hutás Katalinnal beszélgetett a Buda környéki Iránytű hasábjain.

Százéves a nagykovácsi iskolaigazgató
Nagykovácsi > Ki-kicsoda
2012-11-11
Gárdonyban köszöntötték századik születésnapja alkalmából Kiss Bálint Sándort, a nagykovácsi általános iskola egykori igazgatóját. Az ünnepelt szerint a hosszú élet titka, hogy mértéket tudott tartani a szeszesitalok terén, nem dohányzott és békés házasélete volt.

A lehető legmagasabb pontszámmal jutott tovább
Páty > Ki-kicsoda
2012-11-06
Tintér Gabriella, pátyi népdalénekes a Fölszállott a páva elődöntőjében az elérhető legtöbb pontszámmal jutott tovább a középdöntőbe, énekes és hangszeres szólista kategóriában. Az osztatlan sikert gyimesi keservessel és lassú magyarossal érte el. De énekelt már lemezre Kodály Zoltán pátyi, tinnyei és töki gyűjtéseiből is.

A budaörsi hivatalvezető az év jegyzője
Budaörs > Ki-kicsoda
2012-10-22
Dr. Bocsi István, Budaörs Város Önkormányzatának jegyzője kapta meg idén a polgárok internetes szavazatai alapján az év jegyzője címet, amelyet a Városi Polgármesterek XVIII. találkozóján adtak át Tihanyban.

<< <  1  2  3  4  5  6  7  8  > >>

További cikkek | Vissza | A lap tetejére

     
     

www.budakornyekiiranytu.hu 

Made by EG-LOGIC