Páty > Gazdasági rovat
Elindult az országos iparipark-hálózat első beruházása

2016-11-29 17:37:14
810 olvasás

Lerakták a Kühne + Nagel Kft. regionális autóalkatrész-elosztó központjának alapkövét a pátyi ipari parkban november 28-án. Az ötmilliárd forintos, több mint 23 ezer m2-es zöldmezős beruházás kivitelezését az Inpark márkanév alatt tevékenykedő állami tulajdonú Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. végzi.

A központ a tervek szerint 2017 júliusára készül el, és  260 embernek ad majd munkát. A beruházás költségének 75 százalékát piaci hitelből fedezi a fejlesztő.

Az eseményen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy az országos iparipark-koncepció keretében új ipari parkokat alakítanak ki, amelyek idővel lefedik az országot. A tárcavezető emlékeztetett arra, hogy a világban zajló éles verseny miatt egyre erősebben kell harcolni a beruházások Magyarországra hozatalért, ezért van szükség a magyar kormány és a versenyszféra összefogására, szoros együttműködésére. Közlése szerint a múlt péntekig az idén 68 beruházás érkezett Magyarországra a beruházásösztönzési rendszeren keresztül, a 3,2 milliárd eurónyi tőke 12 ezer új munkahelyet teremt. Szijjártó Péter hangsúlyozta: folyamatosan kell olyan döntéseket hoznia az országnak, amelyek a nagy nemzetközi befektetőket idevonzzák. A mostani beruházás jelentőségét erősíti, hogy az autóiparhoz kapcsolódik, márpedig az autóipar adja a magyar gazdaság gerincét - mondta. Kiemelte: a kormány az országos ipari park koncepció keretén belül olyan megoldásokról döntött, amelyek leegyszerűsítik és lerövidítik a döntési folyamatokat, és ingatlanfejlesztési kompetenciával párosulva a Magyarországon befektetni kívánó vállalatoknak "tálcán kínálják" a leendő telephelyeket és a fejlesztésükre vonatkozó koncepciókat. A miniszter szólt arról is, hogy a Kühne + Nagel Kft. több mint ezer embert foglalkoztat Magyarországon, ezért a kormány felvetette a stratégiai partnerség javaslatát.    

Török Zsombor, a NIPÜF Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy állami tulajdonú cégként szoros kormányzati kapcsolatokkal rendelkeznek, ugyanakkor tevékenységüket klasszikus piaci szereplőként végzik.    

Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a felépülő logisztikai parkban korszerű informatikával felszerelt intelligens raktárépületeket alakítanak ki. (MTI)

Lányi Márton, a Kühne + Nagel Kft. ügyvezető igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Török Zsombor, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő (NIPÜF) Zrt. vezérigazgatója elhelyezi az Inpark Páty projekt keretében épülő nemzetközi logisztikai bázis alapkövét Pátyon 2016. november 28-án. MTI Fotó: Illyés Tibor

Kapcsolódó cikkünk: Állami segítséggel fejleszt ipari parkot Páty - 2016-11-09

Nyomtatás :: Bezárás