Pest megye > Közélet
Elfogadhatatlan a kettős mérce

2020-01-30 19:09:36
146 olvasás

Magyarország számára ugyanúgy elfogadhatatlan a kettős mérce Lengyelországgal szembeni alkalmazása, ahogy mindazok számára, akik a jogállamiság alapjait tiszteletben tartják - jelentette ki Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz) parlamenti képviselő szerdán az MTI-nek Strasbourgból telefonon nyilatkozva.

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) kedden úgy döntött, hogy vizsgálatot indít a lengyel demokratikus intézmények működésével és a jogállamiság lengyelországi helyzetével összefüggésben.
    Csenger-Zalán Zsolt kijelentette, Magyarország mindenféle kettős mércét elutasít, az ugyanis aláássa a jogállamiságot, a jogbiztonságot, az azonos bánásmód iránti jogos igényt. Hangsúlyozta, hogy a Lengyelországgal szembeni eljárás megindításáról szóló szavazás alkalmával "ismételten a liberális, különböző Soros-szervezetek által támogatott vélemény kerekedett felül".
    "Felháborító, hogy a vitaindítók kettős mércét alkalmaznak a közép- és kelet-európai országokkal szemben" - fogalmazott.
    Noha más országokban is van példa hasonló intézkedésekre, Lengyelország esetében ezeket antidemokratikusnak, az európai értékekkel ellentétesnek tekintik - hangoztatta.
    "Boszorkányüldözés folyik Lengyelországgal szemben" - jelentette ki.
    Magyarország minden fórumon felemeli a szavát a kettős mérce alkalmazása ellen, és elmondja véleményét a Lengyelországgal szemben indított eljárásról. Szavazataival támogatni fogja a lengyel álláspontot, amely a keddi szavazáson sajnálatos módon kisebbségben maradt - tette hozzá a fideszes képviselő. (MTI)

Nyomtatás :: Bezárás