Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Új lakók a Patkó csárdában: Rider’s Club Tökön

Életmód > Tök

2015-04-30


Jó szállás, finom ételek, látványos lovasbemutatók! A töki Patkó Csárda eddig is a Zsámbéki-medence egyik turisztikai központja volt, de jó hír és több lehetőség a lovakat, a lovas sportot kedvelő gyerekeknek és felnőtteknek, hogy egy új istálló, a Rider’s Club költözött a csárdához tartozó hatalmas területre.

Nem akármilyen istállóról van szó, hiszen a Rider’s Clubnak komoly szakmai múltja van. A lovarda Piliscsabáról költözött Tökre, csinos, fiatal tulajdonosa Marosvári Edina, akinek élete már két évesen a lovakról, a lovaglásról szólt. Tizenkét éves korától versenyez díjugrató szakágban, díjainak és helyezéseinek se szeri, se száma. A Rider’s Club nem csak lovarda, ahol bértartás és hobbylovaglás folyik, de egyben sportegyesület is, ahol a magyar díjugrató utánpótlást képzik. Az egyesület tagja a Magyar Lovas Szövetségnek, a Gyermek- és Pónilovasok Országos Szövetségének. Edina jól és sokrétűen képzett edző, a gyerekek nyelvén legalább olyan jól ért, mint a lovakén. Tanítványaival rendszeresen és eredményesen vesz részt díjugrató, valamint Póni-klubos versenyeken. Parasport edzőként és lovas terapeutaként óriási szeretettel és türelemmel foglalkozik sérült gyerekekkel.

A nehéz lovász munkát, a fedeztetést, eladást, a lovak nyírását, a csikók belovaglását három szakképzett lovász segíti, akik éjjel-nappal őrzik az istálló lakóit, köztük fő büszkeségüket, Sólymot. A gyönyörű póni a legjobb helyezéseket éri el a ménszemléken.

A kisebb-nagyobb (akár száz fős)  rendezvények alkalmával a kocsizás, a lovaglás, a szabadban való sütés-főzés összehangolt, jól szervezett munkát igényel a Rider’s Club összes dolgozójától. Egész óvodák és iskolás csoportok látogatják őket, hogy a pónikkal és a lovaglással barátkozzanak. Míg a kicsik csak ismerkednek a lovakkal, a régebbi klubtagok Edina irányítása alatt mesterei lehetnek a  díjugratásnak, vagy akár a rodeoversenyzésnek.

A tanítási szünetekben, minden évszakban folyamatosan táborozhatnak náluk a gyerekek, de a Patkó csárda és a Rider’s Club várja azokat is, akik születésnapjukat ünneplik, vagy munkatársaikkal, barátaikkal egy remek napot szeretnének eltölteni Tökön.

Várkonyi Andrea, Budakeszi


Vissza