Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Az Ipoly-völgye kiugrási lehetősége lenne a híd

Gazdasági rovat > Pest megye

2015-05-04


A Pest közgyűlés elnöke Ipolydamásd, Letkés, Vámosmikola, Ipolytölgyes, Kemence, Bernecebaráti, Tésa, Perőcsény, Nagybörzsöny, Zebegény vezetőivel egyeztetett az Ipoly-mente fejlesztési terveiről és beszámolt a Nyitra megyével megalakított Közös Európai Területi Társulás (ETT) terveiről.

Pest Megye Önkormányzata elkötelezett híve az Ipolydamásd-Helemba közötti híd megépítésének. Szabó István elnök az Ipoly-mente polgármestereivel találkozott Letkésen.

Pest Megye Közgyűlése a februári ülésén döntött arról, hogy szlovák testvérmegyéjével közösen határon átnyúló kezdeményezést indít. A tervek szerint a későbbiekben Budapest, Vác, Nyitra és Léva városok is csatlakoznak a társuláshoz.

A társulás az Ipoly-mentét hozhatná leggyorsabban helyzetbe, az ETT-programokban a többi között híd- és útépítés, illetve a határ menti települések találkozói szerepelnek. Mindkét megyei önkormányzat kiemelt figyelmet fordít majd arra, hogy a térségben élők számára fontosnak tartott, és tényelegesen is indokolt fejlesztések valósuljanak meg az Ipoly-térségében. A két megye kulcsprojektként kezeli az Ipolydamásdot és Helembát összekötő híd megépítését, továbbá vizsgálják annak lehetőségét, hogy a műszaki tartalom és a költségek további racionalizálásával minél több tervezett közlekedési kapcsolat valósuljon meg a két ország között.

A polgármestereik hangsúlyozták, hogy az Ipoly-völgy kiugrási lehetősége lenne az ipolydamásdi híd, amely nagyban hozzájárulna a turizmus fellendítéséhez. A megbeszélésen szó esett még Alsó Ipoly-menti kerékpárútról is.

www.pestmegye.hu


Vissza