Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Alapítványi bál Telkiben

Kultúra > Telki

2007-01-23
A 2007. január 20-i szombaton, amikor a telki kertekben itt-ott már arasznyira nőtt a nárcisz levele (bizonyára, mert megirigyelte a boglárkacserje sárga virítását), a délutáni otthonokban nagy volt az izgalom: jajjholazingem apukák és nincsegynormálisgöncöm anyukák csinosították magukat estére. Mert hiszen este már a Telki Általános Iskolában lett nagy a sürgés-forgás: az „Óvoda-Iskola Telkiben: Út Európába Alapítvány” ugyanis immár negyedik alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját. Ebben az évben a főszervező a Telki Óvoda volt. A bál a ’60-70-80-as évek hangulatát idézte meg, a hangszórókból csak úgy dőltek a csontvázak. Az óvónők fergeteges sikert értek el produkciójukkal, amelyben korabeli reklámok, TV-műsorok, nép[köztársaság]szerű dalok hangzottak el. Szintén osztatlan sikert aratott a tanárok produkciója, amely a „Képzelt riport a Telki Iskolában” címet kapta, zenére előadva - igen kifejező mozgással és sok-sok humorral.
A rendezvényen megjelent mintegy kétszáz fős publikum többször színültig töltötte – az iskolát. Volt, aki hajnali háromig ropta, amelyik Katát pedig nem lehetett táncba vinni, az - csendes, meghitt környezetben - beszélgethetett a „Teaházban”. Aki egzotikus italokra vágyott, „Koktélbárban” adózhatott e szenvedélyének.
A zárás után megjelent első exitpool-eredmények szerint a megkérdezettek jól érezték magukat. Félő azonban, hogy a következő évben már kicsi lesz a hely, már csak ezért is szükséges lenne mielőbb megépíteni Telkiben a tornatermet. 
A bál nyeresége 600 000 forint körül tetőzött, amit az Óvoda az udvari fajátékok felújítására, bővítésére fordít, az Iskola pedig a tornaterem berendezésére szeretne költeni.
Reméljük egy év múlva hasonlóan sikeres bál megrendezéséről számolhatunk be.

Somlai Judit – Földváry Gábor


Vissza