Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Hamis útlevél az okmányirodában

Közélet > Budaörs

2015-07-23


A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vesztegetés és közokirat-hamisítás miatt nyomoz az 58 éves budaörsi K. Viktorné után. A gyanú szerint a nő a Budakeszi Járási Hivatal budaörsi okmányirodájának munkatársaként hivatali kötelességét megszegve közreműködött abban, hogy külföldiek jogosulatlanul kapjanak hiteles magyar útlevelet.

A bűncselekmény elkövetése során a gyanúsított az útlevelek kiállításához olyan személyek adatait használta fel, akik korábban egy jogszerű, egyszerűsített honosítási eljárás keretében magyar állampolgársághoz jutottak. Az okmányokat ezen személyek adataival, de nem az ő, hanem eddig ismeretlen személyek fényképével állította ki.

A budaörsi rendőrök 2015. július 21-én állampolgári bejelentés alapján egy postai kézbesítőnél találták meg a fent említett okmányokat, majd ezt követően azonosították és tanúként hallgatták ki azt a két férfit, akik futárként közreműködve Budapestre szállították volna tovább az útleveleket.

K. Viktornét a budaörsi nyomozók 2015. július 21-én 22 óra körüli időben elfogták és a Budaörsi Rendőrkapitányságra előállították, ahol bűnügyi őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki. A budaörsi asszony elmondta, hogy általa ismeretlen személyek vették fel vele a kapcsolatot, hogy készítsen részükre útlevelet, melyekért okmányonként 10 ezer forintot kapott. A rendőrök házkutatást tartottak az 58 éves asszonynál, melynek során a bűncselekmény elkövetéséből származó összeg egy részét lefoglalták.

A nyomozóhatóság kezdeményezte az 58 éves nő előzetes letartóztatásának elrendelését.

forrás: Budaörsi Rendőrkapitámyság


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg