Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Húsz embert vittek kórházba Budaörsről ártalmas folyadék miatt

Gazdasági rovat > Budaörs

2015-08-04


Az ipartelepen hétfőn karbantartást végeztek a klímaberendezésen, és a rendszerbe nyomott folyadék szivároghatott át az ivóvíz-hálózatba. Állítólag huszonöt ember ivott a rossz ízű vízből, és húszan panaszkodtak rosszullétre, őket vitték kórházba. A Vízművek délutáni közleménye szerint a budaörsi vízhálózatba nem szennyezett.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint az ipartelepről azért vitték kórházba az érintetteket kedd kora délután, mert felmerült a gyanú, hogy "egészségre ártalmas anyagot tartalmazó folyadékot" fogyasztottak.Hozzátette: bár az érintettek panaszmentesek, a mentők mindannyiukat elvitték kivizsgálásra.

Az Origo az esetről azt írta, hogy az ipartelepen dolgozók egy része nem sokkal dél után lett rosszul: arra panaszkodtak, hogy túl édes a víz. A hírportál értesülése szerint fagyálló kerülhetett a zárt vízhálózatba, de egyelőre nem tudni, hogyan, mert az ÁNTSZ még nem fejezte be a vizsgálatokat. A polgármesteri hivatal kabinetfőnökére hivatkozva az Origo azt közölte: elszigetelt esetről van szó, a vízminőségromlás nem érinti a lakosságot.

Vízművek: a budaörsi vízhálózatba nem került szennyeződés

A közösségi vízhálózatot nem érinti a budaörsi ipartelepen történt rosszulléteket okozó vízhálózati szennyeződés - közölte a Fővárosi Vízművek Zrt. kedden délután az MTI-vel. A Fővárosi Vízművek közleményében azt írta: a Budaörsön az Akron utca 1-es szám alatt található logisztikai logisztikai központ belső vízhálózatába jutott - mint írták - "egészségre nem káros" propilén-glikol. Ez mint kiemelték: nem a Fővárosi Vízművek Zrt. vezetékeiből jutott a telep belső hálózatába, illetve nem juthatott a külső, közösségi vízhálózatba sem a korszerű műszaki megoldások miatt. A telepen kívüli víz továbbra is kiváló minőségű és fogyasztható - szögezte le a Fővárosi Vízművek. (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg