Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Épül a csapadékvíz-csatorna a Kamaraerdei úton

Gazdasági rovat > Budaörs

2015-08-25


Elkészült a Kamaraerdei út csapadékvíz-csatorna építésének első üteme, s rövidesen kezdődik a második is. A munkálatok miatt félpályás útlezárás várható a Kamaraerdei úton, a beruházás elkészültével azonban nem önti el többé az esővíz a vasúti felüljáró környékét.

Az első ütemben elkészült a Hosszúréti-patak partján egy záporvíztározó, valamint kiépültek a bekötő csövek a Hosszúréti-pataktól a Kolozsvári utca és Kamaraerdei út kereszteződéséig. A második ütemben a Kamaraerdei út alatt a buszfordulóig vezetik tovább a csöveket. A munkálatok várhatóan még augusztus folyamán megkezdődnek, és a tervek szerint még a tél beállta előtt elkészül a beruházás.

A fejlesztések a későbbiek folyamán tovább folytatódnak majd a területen: a gerincvezeték elkészültét követően a Kamaraerdei úthoz csatlakozó utcák csapadékvíz csatornái is beköthetőek lesznek ide. A következő évekre tervbe van véve a Torockó és a Vörösbegy utcákban a folytatás egészen a Tétényi fennsíkig.

Az építkezés alatt félpályás útlezárásra kell számítani a Kamaraerdei úton, amelyet tanácsos lesz elkerülni, például a Beregszászi utca felől.

forrás: Budaörs önkormányzata


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg