Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Átadták az iskolabővítés első ütemét

Közélet > Telki

2015-10-09


Szeptember 7-én Magyar Zita, az EMMI köznevelési államtitkárságának főosztály-vezetője, Hoyos Sándorné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője és Csenger-Zalán Zsolt országgyűlési képviselő részvételével hivatalosan is birtokba vették az épületet a diákok, tanárok és szülők.

Az önkormányzat több mint egy éve közvetlen állami támogatásért fordult a kormányzathoz, amely a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében elfogadta Telki iskolafejlesztési koncepcióját.

Az első ütemben három tanterem, kiszolgálóhelyiségekés vizesblokk épült emeletráépítés és átalakítás formájában. A bővítés az emeleten, a lapos tetőkön a tornaterem felé valósult meg.

Deltai Károly, Telki polgármestere köszöntő beszédében kiemelte, hogy a Pipacsvirág Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola épületét eredetileg 300 gyermek befogadására tervezték, de a tanulók létszáma már meghaladja a 460-at. Bár az iskolabővítéshez Telki Önkormányzata a költségek egynegyedét, húszmillió forint önerőt biztosított, a magyar kormány úgy döntött, hogy a fejlesztés teljes egészében központi költségvetési forrásból valósuljon meg.

A második tervezett ütemben, mely leghamarabb egy év múlva képzelhető el, az első átrium lefedésével egy multifunkciós nagyterem jön létre.

 

telki.hu/Iranytu
fotó: Wilcsek Tamás


Vissza