Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Farsang farkán

Kultúra > Budakeszi

2007-02-18


Híven a korábbi két év hagyományaihoz, felvonulással egybe kötött, fergeteges télbúcsúztatót tartottak február 18-án délután Budakeszin.

 A Dafke Alapítvány kezdeményezésére két évvel ezelőtt nagy sikerrel beindított farsangi felvonulás idén anyagi támogatás hiányában ugyan megingott, de a hagyományhoz ragaszkodó, lelkes budakeszi polgárok összefogásával mégiscsak megvalósult, s két hetes kemény szervező munkát követően a rendezők a korábbi években megszokott sikereket idén is elkönyvelhették.

A lovasszekér vezette menet az általános iskolától indult el lefelé, majd a Fő utcán föl a művelődési központ parkolójáig, ahol már lobogó tűz, pirosra sült malac, forralt bor, tea, zsíros kenyér és fánkok várták a Csoma Gergely kikiáltó vezette érkezőket. Az ételek jelképes árakon keltek el, a bevételt a jövő évi farsangi felvonulásra tartalékolják a szervezők. Népi muzsika, kiszebáb égetés, jelmezverseny után táncházzal zárult a téltemető farsangi vigasság.

Ettől az évtől a Budakeszi Kultúra Alapítvány vállalja a védnökséget a rendezvény felett, melyet minden évben a farsangi időszak utolsó vasárnapján tartanak majd.

Az idei rendezvény szervezői és támogatói:
a Budakeszi Kultúra Alapítvány, a Dafke Alapítvány, a Jobb Kor és a Fűzfa polgári körök, Tagai István polgármester, Agócs Gergely dudás, Csoma Gergely kikiáltó, Forró Gábor, Horváth Jenő, Kerényi Róbert népzenész, a Kompánia Színházi Társulat, Mohácsi Kálmán, Móczár Gábor, Nádas Anna és Bechtold Gábor, Pataky Huba, a Rojtos együttes, Simon Zsolt, Szirmák Eszter, Vecsey Zoltán,  Vukov Móniék és tulajdonképpen mindenki, akik részt vettek a rendezvényen.

A 2007. február 18-i farsang képei

Farsang 2006

Farsang 2005


Vissza