Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Kiírta a közbeszerzést a NIF

Gazdasági rovat > Herceghalom

2015-11-11


Az Esztergom és az M1 autópálya közötti közúti kapcsolat terveire írt ki közbeszerzést a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A november 10-i Közbeszerzési Értesítőben megjelent kiírás szerint az Esztergom és az M1-es autópálya közúti kapcsolat fejlesztése címet viselő beruházás pályázóinak műszaki tanulmány-tervet, megvalósíthatósági tanulmányt és környezeti hatástanulmányt kell készíteniük.

Az új út az 1-es számú főút és a 1101. jelű út herceghalmi csomópontjának körforgalmú csomóponttá építésével indul. A kezdő csomópont és az M1-es autópálya herceghalmi csomópontja között 2x1 sávos utat felújítják. Az M1-es autópálya alcsomópontjait átépítik, ezek között és Zsámbékig az 1101. jelű utat 2x2 sávos gyorsúttá építik át.

Innen teljesen új nyomvonalon, 2x2 sávos gyorsforgalmi út készül a 10-es számú főútig, amelyet - valamint a Budapest-Esztergom vasútvonalat - egy külön szintű csomóponttal keresztezi az új út. Itt csatlakozik a 117-es számú meglévő főútra a nyomvonal, amely 2x2 sávosra bővül, az Esztergom-kertvárosban található 1117-es jelű - Esztergom ipari parki - út csomópontjáig.

A 1117-es jelű utat felújítják. A beruházás a 1117. és a 1111. jelű utak csomópontjáig tart, amelyet szintén felújítanak. Az út teljes hossza 39,7 kilométer lesz. (MTI)


Vissza