Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Szabadtéri fitneszpark felnőtteknek

Sporthírek > Budaörs

2015-12-28


A 17,5 millió forintból megvalósult kültéri fitneszpark a Herman iskola udvarán működik, és tanítási időn kívül bárki ingyenesen használhatja. Az iskola kerítéssel elválasztott sportudvarán, a műfüves sportpálya és a futópálya között elhelyezett tíz sporteszköz sokoldalúan dolgozza meg a testet: a hát-, a váll- és lábizmok erősítésétől kezdve a derék és a csípő átmozgatására is alkalmas.

A játszótéren vastag gumi burkolatot építettek ki, így garantálva az amúgy is biztonságos sportszerek veszélytelen használatát. Az eszközök fölé napvitorlákat feszítettek ki, amelyek erős napsütésben megvédenek a sportolás közbeni leégéstől. Mind a tíz sporteszközzel kapcsolatban részletes leírás is található a parkban, így a kezdők is gyorsan kitapasztalhatják, hogy melyiket hogyan kell használni.

A nyitva tartás az iskolai időbeosztáshoz alkalmazkodik, mivel tanítási időben a diákok használják a parkot. Napközben reggel 6 és 8 óra között nyílik meg a látogatók előtt, illetve este 18 órától 23 óráig. Hétvégén és tanítási szünetekben pedig egész nap bárki ingyenesen látogathatja a felnőtt játszóteret.


Vissza