Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Címerpályázat

Közélet > Biatorbágy

2016-02-18


Biatorbágy városa pályázatot írt ki címere és zászlaja megújítására Bia és Torbágy egyesítésének 50. évfordulója alkalmából. Beadási határidő február 29. hétfő 18 óra az önkormányzat postacímén (2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/a.) vagy elektronikus levélben max. 5 MB tömörítési határig a sajto@biatorbagy.hu címen.

A részletes pályázat: 

Biatorbágy Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

pályázatot ír ki

címerének és zászlajának megújítására

Bia és Torbágy egyesítésének 50. évfordulója alkalmából

 A pályázat célja: egy – a heraldika szabályainak megfelelő – új grafikai terv készítése Bia és Torbágy települések 1966-os egyesítésének ötvenedik évfordulójára, amely mind formájában, mind színhasználatában harmonikus, elegáns képet fest a 2007-ben várossá vált településről.

 A pályázat kidolgozásának módja: A pályázati anyagokat vektorgrafikus feldolgozásban, CMYK színfelbontásban kell elkészíteni elektronikus hordozóra.

Az elbírálás szempontjai: Az ábrázolásnál és színfelhasználásnál, mind a címer- mind a zászló tekintetében a magyar néphagyományhoz, néplélekhez, színszimbolikához való illeszkedés,a település (Bia és Torbágy) egységét kifejező koncepció kidolgozása.

Beadási határidő: 2016. február 29-e (hétfő) 18.00 óráig Biatorbágy Város Önkormányzata címére (2051 Biatorbágy Baross Gábor u. 2/a.) vagy elektronikus formában maximum 5 megabites tömörítési határig a sajto@biatorbagy.hucímre.

A pályázat elbírálásának határideje: 2016. március 31.

A támogatás formája: Az első három helyezett pénzjutalomban részesül attól függetlenül, hogy pályázata végül megvalósításra kerül-e. Az első díj 200.000, a második 100.000, a harmadik 50.000 nettó forint, amely összeg tartalmazza a szellemi termékek jogdíjának megváltását is.

A beérkező munkák előzetes bírálatát Prof. Dr. Bertényi Iván a heraldika szakértője, többek között a „Kis magyar címertan” című könyv szerzője végzi.

A tervvázlatok széles körű lakossági megismertetése és véleményeztetése után, Biatorbágy Város Képviselő-testülete hirdet majd eredményt.

Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testülete fenntartja azon jogát, hogy a tervvázlatok megismerését, értékelését és véleményeztetését követően döntsön arról, hogy milyen mértékben változtat a jelenleg használt arculati elemeken.


Vissza