Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Ismét kigyulladt egy hétvégi ház

Közélet > Budaörs

2016-02-09


Újabb hétvégi ház gyulladt ki Budaörsön a Frank-hegyen február 8-án este, amely a helyszín azonossága miatt összefügghet a 2014 januárja óta tartó gyújtogatás-sorozattal. Még október 5-én a megyei rendőr-főkapitány ötszázezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben, majd ezt Budaörs önkormányzata ugyanekkora összeggel megtoldotta a tettes mielőbbi elfogása érdekében.

Csámpai Attila, a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője szerint este 9 óra után a budaörsi Merengő utcában lobbant lángra egy 36 négyzetméteres ingatlan tetőszerkezete, a házban nem tartózkodott senki, így sérülés sem történt, ám egy gázpalack még a tűzoltók kiérkezése előtt felrobbant.

A törökbálinti és a budaörsi tűzoltók eloltották a lángokat, megakadályozva azok továbbterjedését, az ügyben ezúttal is vizsgálat indult. Valószínűleg most is gyújtogatás történt, az elkövető ugyanaz a férfi lehet, akinek a személyleírását és a fotóját korábban közzétették a rendőrség honlapján - mondta a szóvivő.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI érdeklődésére közölte: 2014 januárjától 2015 végéig körülbelül harminc hétvégi házat gyújtottak fel ismeretlenek Budaörsnek ezen a részén (a legutóbbi eset tavaly november 30-án a Frank-hegyi Szél utcában történt). A helyi rendőrkapitányság rongálás miatt nyomoz. (MTI)

Kapcsolódó cikkünk: Újabb hétvégi ház égett Budaörsön - 2014-12-04
   


Vissza