Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Tolódik a szocialisták újabb népszavazási kezdeményezése

Közélet > Herceghalom

2016-02-24


Február 22-én a vasárnapi boltzár ügyében két kérdést nyújtottak be a Nemzeti Választási Irodánál: az elsőt a herceghalmi polgármester felesége, Erdösi Lászlóné, a másikat Nyakó István szocialista politikus. Mivel a népszavazási törvény nem engedi azonos tárgyú kérdés beadását az előbbi jogerős elutasításáig, ha Erdösiné kérdését elfogadják, akkor az kerül az NVI elé.

A Fidesz közleményt juttatott el az MTI-hez, mert szerintük az Index "Polgármesterfeleség előzte be az MSZP-t a kopaszokkal" címmel megjelent írása "erősen" félrevezető sugalmazásokat tartalmaz. "Arról a fontos tényről ugyanis elfelejtették a közvéleményt tájékoztatni, hogy Erdősi László András amellett, hogy független polgármestere Herceghalomnak, 2014-ben, az önkormányzati választáson a Fidesz saját jelöltet is állított vele szemben" - írták.

Kedden két, a vasárnapi boltzárral kapcsolatos kérdést is benyújtottak a Nemzeti Választási Irodánál. Az elsőt Erdösi Lászlóné, Erdősi László herceghalmi polgármester felesége, a másodikat Nyakó István szocialista politikus adta be. (Az NVI honlapján Erdösi Lászlóné "ö"-vel, Erdősi László "ő"-vel szerepel.) Mivel a népszavazásról szóló törvény szerint egy kérdés benyújtása után már nem nyújtható be azonos tárgyú kérdés az előbbi hitelesítését megtagadó döntés jogerőre emelkedéséig, ha Erdösi Lászlóné kérdése megfelel a jogszabályi előírásoknak, akkor az kerül a Nemzeti Választási Bizottság elé. (MTI)

Kapcsolódó cikkek:
Index: Polgármesterfeleség előzte be az MSZP-t a kopaszokkal - 2016-02-23
Magyar Idők: Rejtályes inzultus a választási irodánál - 2016.02.24.


Vissza