Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


A lakosság véleményét kérik

Gazdasági rovat > Budaörs

2016-03-12


Budaörs önkormányzata közleményében megdöbbenéssel tudatta, hogy a BKK Zrt. - javaslataikat figyelmen kívül hagyva - egyeztetés és forgalomszámlálás nélkül lakossági véleményezésre bocsátotta a 240-es buszjárat megszüntetését. A tervezett intézkedést véleményezni 2016. március 16-ig lehet.

A közleményben leszögezik, hogy Budaörs Város Önkormányzata nem ért egyet azzal a BKK Zrt. honlapján nyilvánosságra hozott tervezettel (http://www.bkk.hu/sajtoszoba/kozlemenyek/), amely szerint meg kívánják szüntetni a 240-es buszjáratot. 2015. decemberében már jelezték, hogy a Budaörsre közlekedő járatokat érintően csak akkor tartanak elfogadhatónak módosítást, ha azt utasforgalmi számlálással támasztja alá a BKK. Ezzel összhangban a Budaörsi út – Sasadi út kereszteződésében zajló infrastruktúrafejlesztési beruházás kapcsán a BKK Zrt. vezérigazgatójának Budaörs önkormányzata azt a javaslatot tette, hogy a projekt lezárását követően a BKK Zrt. végezze el a várost kiszolgáló járatokon, elsősorban a 240-es viszonylaton, az utasszámlálást, és annak eredményei alapján kezdjen egyeztetéseket önkormányzattal az esetleges módosítási elképzelésekről. A város ugyanis hosszú távú szerződés alapján éves szinten több mint 250 millió forinttal járul hozzá a buszközlekedés üzemeltetéséhez.

A BKK Zrt. az önkormányzat hivatalos álláspontja ismeretében, a javasoltak ellenére honlapján közzétette az M4-es metróhoz kapcsolódó felszíni autóbuszhálózat átszervezésére vonatkozó elképzeléseit. Eszerint a várost kiszolgáló autóbuszok közül megszüntetnék a 240-es járatot, amit a módosuló menetrend szerint közlekedő 40-es, 140-es, 140A és 142-es busz, valamint az M4-es metró pótolná.

A tervezett változtatások véleményezésére 2016. március 16-ig van lehetősége az utazóközönségnek a BKK Zrt. honlapján, ezért Budaörs Város Önkormányzata arra kéri a lakosságot, hogy tegyék meg észrevételeiket 2016. március 16-áig a BKK Zrt. honlapján megtalálható véleményezési felületen (http://www.bkk.hu/te/m4-felszin/#8). Emellett azt is kéri az önkormányzat, hogy az elküldött észrevételeket, számukra is küldjék meg a lakosok a polgarmester@budaors.hu e-mail címre, hogy a véleményeket az önkormányzat is összegezni tudja.


Vissza