Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Biatorbágyi díj a Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázaton

Kultúra > Biatorbágy

2016-03-24


Március 24-én Sárváron adták át a vers-, próza- és tanulmánydíjakat a 39. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázat és Találkozón, melyet az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár városa rendezett. Próza-kategóriában a biatorbágyi Medvegy Anna bronzoklevelet vett át a nagy múltal rendelkező középiskolai rendezvényen.

A verskategóriában arany oklevelet kapott Papp Katalin Szabadkáról, Móray Gergely Budapestről, ezüst oklevélben részesült Szabó Csanád Békéscsabáról, míg bronz oklevelet vehetett át Berényi Sarolta Királyhalomról, Kiss Lóránt Szegedről, Szegedi Fanni Egerből, valamint Szurdi Panni Budapestről - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban. A kategória úgynevezett résztvevők díját Szurdi Panni érdemelte ki, míg Sárvár város különdíjában Pipics János részesült.

A prózakategória arany oklevelét Kovács Dominik és Viktor érdemelte ki Simontornyáról, ezüst oklevelet kapott Szabó Attila Székelyudvarhelyről és Tóth Bence Veszprémből, míg bronz oklevelet vehetett át Török Ábel Kecskemétről, valamint Medvegy Anna Biatorbágyról, a kategória résztvevők díját pedig a bácsalmási Rábai Dóra vehette át.

A tanulmánykategória arany oklevelét Fülöp Barnabás érdemelte ki Balatonalmádiból, ezüst oklevelet kapott Paszterkó Viktor Szabadkáról, míg bronz oklevelet vehetett át Fodor Virág Thodóra Budapestről, valamint Radva Luca Bajáról.

A csaknem 400 pályázat beküldője közül a legjobb ötvenhárom pályázót hívta meg a zsűri Sárvárra, a Nádasdy Várba, ahol a két és fél napos műhelymunka során a zsűri tagjai megbeszélték a pályázókkal alkotásaik erényeit, hibáit, kiértékelték beküldött írásaikat.

Az előzsűri és a zsűri tagjai voltak: Bertha Zoltán irodalomtörténész, Gere Zsolt irodalomtörténész, Jámborné Balog Tünde prózaíró, Kemény István költő, író, Kontra Ferenc író, szerkesztő, Mezey Katalin költő, szerkesztő, Papp Márió költő, szerkesztő és Vörös István költő, műfordító. (MTI)

Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg