Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Gyalogosan a Mária-úton Csíksomlyóra

Panoráma > Pest megye

2016-04-04


Negyven nap után épp a pünkösdi búcsúra érkezik Csíksomlyóra az a Budapestről induló gyalogos zarándokcsoport, mely április 5-én indul útra a Mária-úton. Útközben érintik a Mária-út több száz települését. A teljes távot megtevő csapat 20 főből áll, s minden nap hosszabb-rövidebb időre bárki csatlakozhat hozzájuk. 

A zarándoklatot a Mária Út önkéntesei szervezik és vezetik.

A gyalogos zarándoklás április 5-én reggel 7 órakor indul Budapestről a Normafától, a zarándokok és csatlakozók reggel 9 órakor szentmisén vehetnek részt a Kútvölgyi kápolnában. A csapat 10 óra 45 körül ér a városmajori templomhoz, 12 óra magasságában pedig a Mátyás-templomhoz, ezt követően a Szabadság-hídon keresztül folytatják útjukat Csíksomlyó felé. A szervezők biztatják Budapest lakóit arra, hogy az indulás napján csatlakozzanak a zarándokokhoz, s kísérjék őket imáikkal a következő negyven napban.

A negyven napos zarándoklás – több mint 900 kilométeren – hosszú és nehéz, viszont a zarándoklat során minden nap számítani lehet a Mária Út önkénteseinek segítségére és az Út mentén élő emberek rokonszenvére, különösen Isten erejére. A negyven napos zarándoklathoz rövidebb időre, egy-két napra is lehet csatlakozni. A napi szakaszok a következő linken érhetők el:
http://mariaut.hu/tart-farticle-1249-30728-1/Punkosdi_40_napos_zarandoklat_menetrendje

forrás: mariaut.hu

Kapcsolódó cikkünk: Csatlakozni lehet a Mária-maratonhoz - 2016-03-25


Vissza