Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megmarad a 240-es busz

Közélet > Budaörs

2016-04-21


A BKK Zrt. korábbi terveivel szemben mégsem szűnik meg a 240-es buszjárat, sőt sem a menetrendje, sem az útvonala nem változik - tudatta a közlekedési társaság Budaörs polgármesterével. Így elérte célját az önkormányzat és a lakosság kiállása a busz megmaradása mellett.

Márciusban szórólapon hívta fel az önkormányzat a lakosság figyelmét, hogy a BKK Zrt. a 240-es busz megszüntetésének tervéről indított társadalmi egyeztetést, s arra kérte a budaörsieket, mondják el a BKK-nak ezzel kapcsolatos véleményüket. Több százan tették ezt meg, 99 százalékban kiállva a 240-es busz megmaradása mellett.

Ezzel párhuzamosan az önkormányzat egyeztetést kezdeményezett a buszjárat jövőjéről a BKK Zrt-vel. A tárgyalások eredményéről 2016. április 15-én tájékoztatta Wittinghoff Tamás polgármestert Fajcsák Lajos, a Budapesti Közlekedési Központ vezetője, miszerint "a 240-es jelzésű autóbusz viszonylat közlekedési jellemzőit (útvonal, menetrend, teljesítmény) a BKK nem fogja módosítani."

A BKK Zrt. a Sasadi úti csomópont átadását követő forgalmi változásokról is tájékoztatta a Budaörsi Polgármesteri Hivatalt. Eszerint a  40-es, 40B, 88-as és 88B autóbuszok menetrendjébe az átszállások javítása érdekében többletmegállókat iktatott be a BKK. Ez azonban nem jár az indulási idők módosulásával. A Budaörs felé közlekedő 40E és 188E autóbuszok az új csomópontnak köszönhetően mintegy 3-5 perccel gyorsabban érik el a végállomásukat. A Kelenföldi vasútállomásról való indulási idejük azonban nem változik. A 140-es, a 140A, a 142-es, a 240-es, a 940-es, a 972-es és a 972B autóbuszokat a változás nem érinti.

forrás: Budaörs önkormányzata


Vissza