Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Milyen legyen Budaörs 2030-ban?

Gazdasági rovat > Budaörs

2016-04-26


Közös gondolkodásra hív az önkormányzat a Budaörs 2030 - Távlatok programban, amely április 10-én bontott zászlót a Húsznegyven Budaörsi Fiatal Építészek Műhelye Egyesület Köz/Tér Hónap megnyitójával párhuzamosan. Település-fejlesztők, építészek, tájépítészek  civilekkel, vállalkozókkal közösen tervezik a jövőt.

Budaörs idén 30 éve kapta meg a városi rangot, amely különösen időszerűvé teszi annak átgondolását, hogy milyen közép- és hosszú távú célok és értékek mentén képzeli el városunk a jövőjét. A tervezési folyamatnak az új Településfejlesztési Koncepció (TK) ad majd keretet, illetve a hozzá kapcsolódó, úgynevezett Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS). Előbbi a helyzetelemzést és az ebből fakadó célokat, utóbbi a konkrét akciókat, programokat tartalmazza majd.

Ön milyennek szeretné látni a várost 2030-ban? Mit építene, mit szüntetne meg, mit alakítana át? A munka jelenlegi fázisában ilyen kérdések mentén gyűjtik az előzetes fejlesztési elképzeléseket, javaslatokat. Az önkormánmyzat arra kéri azokat, akik szeretnék megfogalmazni a városra, vagy egy-egy részterületére vonatkozó terveiket, elképzelésekeit, azt április végéig juttassák el Budaörs Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Főépítészi Irodájába, 2040 Budaörs, Szabadság út 134.; e-mail: 2030tavlatok@budaors.hu).

(Budaörs önkormányzata)


Vissza