Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elkapták a budaörsi gyújtogatót

Közélet > Budaörs

2016-05-21


Egy budapesti nyilvános telefonfülke közelében, közvetlenül egy újabb bombafenyegetés elindítását követően a rendőrök elfogtak egy 22 éves fiatalembert az elmúlt két év alatt 49 budaörsi nyaraló felgyújtása és budaörsi bevásárlóközpontok ellen tizenegy robbantásos fenyegetés ügyében folyó nagyszabású nyomozás eredményeként.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság egy hónapja alakult nyomozócsoportja május 20-án, pénteken délután egy hegyvidéki nyilvános telefonfülke közelében szinte tetten érte az elkövetőt, aki a gyanusítotti kihallgatása soránbeismerő vallomást tett. Sz. Domonkos ellen közveszéllyel fenyegetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Kiemelt Ügyek Főosztálya, egyúttal kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

Legutóbb április közepén kellett kiüríteni bombafenyegetés miatt a budaörsi Auchant. Korábban az IKEA és a Decathlon áruházakból is kiterelték a vásárlókat a telefonáló figyelmeztetése miatt. A rendőrségnek van elképzelése arról, hogy miért követte el a fiatalember a bűncselekményeket, de a nyomozás érdekeire hivatkozva egyelőre nem árulták el.

A tettes elfogásának segítésére flélmillió forintos nyomra vezetői díjat tűzött ki a rendőrség, melyet ugyanekkora összeggel megtoldott Budaörs önkormányzata is. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a nyomra vezetői díjat visszavonta. (MTI/police.hu/Iránytű)

Kapcsolódó cikkeink:
Bombariadó a budaörsi Ikeában és a Decathlonban - 2016-04-02
Ismét kigyulladt egy hétvégi ház - 2016-04-12
Újabb hétvégi ház évett Budaörsön - 2015-12-04
Félmillió forint a gyújtogató nyomára vezetőnek - 2015-10-07

Vissza