Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Megújult Érd és térsége vízellátása

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2016-05-24


A Svájci-Magyar Együttműködési Program keretében lezárult érdi fejlesztésnek köszönhetően 1,83 milliárd forintból javították mintegy 115 ezer ember ivóvízellátásának minőségét, Érd mellett további hat település vízellátása is biztonságossá vált. Az összköltségből 1,55 milliárd forint volt a svájciak által biztosított vissza nem térítendő támogatás, a 275 millió forintos önrészt pedig Érd városa biztosította.

Az Érd és Térsége Vízmű Kft. (ÉTV) május 20-án az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ÉTV szakmai irányításával megvalósuló modernizálással új, korszerű rendszer működteti Érd alsó nyomászónáját. Kicseréltek mintegy 15 kilométernyi nagy átmérőjű főnyomócsövet is. A felújított szakaszokon megszűnnek a csőtörések, átlagosan 25-30 ezer köbméterrel csökken a vízveszteség, és tovább javul a társaság tevékenységének színvonala - közölték.

A közleményben T. Mészáros András, Érd polgármestere hangsúlyozta, Érd sokat megtakaríthat a működési, üzemeltetési költségekből. Az érdi vízmű nemcsak a város, hanem hat környező település, Diósd, Tárnok, Sóskút, Törökbálint, Pusztazámor és Biatorbágy vízellátását is biztosítja, így a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával megvalósuló rekonstrukció az egész kistérség életére pozitív hatást gyakorol. (MTI)


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg