Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Útfelújítás ötmilliárdból

Gazdasági rovat > Biatorbágy

2016-06-14


Hazai forrásból, 4,7 milliárd forint értékben újul meg 28,6 kilométernyi főúti és 24,5 kilométer hosszú mellékúti útszakasz az idei évben Fejér megyében. Első ütemben a 6207-es jelű Adony-Pusztaszabolcs-Velence összekötő út, a 6212-es jelű Szabadegyháza-Agárd összekötő út és a 8106-os jelű Biatorbágy-Etyek-Alcsútdoboz összekötő út egyes szakaszainak felújítása indult el 24,5 kilométer hosszan.

A 63-as számú főút Sárbogárd és Sárkeresztúr közötti szakaszának nyitórendezvényén Varga Gábor a térség kormánypárti országgyűlési képviselője elmondta: az 58-as és a 73-as kilométerszelvények közötti felújítási munkálatok 1,37 milliárd forintba kerülnek. A kivitelezést az EuroAszfalt Építő és Szolgáltató Kft. és a Colas Út Építőipari Zrt. végzi és szeptember végéig várhatóan be is fejezik. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sajtóanyaga szerint a 14,1 kilométeres szakaszon a meglévő elhasználódott, elöregedett burkolatot cserélik, az útcsatlakozókat, kapubejárókat és tizennégy buszmegállót helyreállítanak. Kicserélik az aknafedlapokat és a víznyelőket, a vízelvezető árkokat pedig tisztítják.

A mellékutak mellett május-júniusban elkezdődnek további felújítási munkálatok a 8-as főút Székesfehérvár átkelési szakaszán (Új-Csóri út), a 81-es főút Magyaralmás-Söréd, illetve Söréd-Csókakő közötti szakaszain és a 811-es főút Pátka-Lovasberény közötti szakaszán. A főutak 28,6 kilométer hosszan újulnak meg.

A kivitelezések minden esetben szeptember 30-ra befejeződnek. (MTI)


Vissza