Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Díjak a Telki Fesztiválon

Közélet > Telki

2016-06-29


Május 6-án osztották ki a Telkiért érmet és az Ifjúsági díjat a Báder-Magyar-házban. A KoKuKK Egyesület, Márton Ildikó és Zimonyi Adrienn Telkiért érmet, az Illéssy-nővérek Ifjúsági díjat kaptak. Az elismeréseket Deltai Károly polgármester Móczár Gábor alpolgármester méltatása és egy virágcsokor kíséretében adta át.

Elsőként a KoKuKK Kodolányi János Kulturális és Környezetvédelmi Közhasznú Egyesület munkáját ismerték el Móczár Gábor alpolgármester méltatásában elmondta, minden olyan közéleti ügyben segítőkészen közreműködik a szervezet – a kápolnaépítéstől az irodalmi rendezvényeken át a virágültetésig -, ami a település számára fontos. A díjat Deltai Károly polgármester adta át Bellon Erikának, az egyesület elnökének.

Márton Ildikó a Pipacs Galéria megnyitásával és fáradhatatlan szervezésével, Zimonyi Adrienn pedig Telki kulturális eseményeinek, többek között a telki fesztivál évtizedes meghatározó szervező munkájával és a települési önkormányzat kulturális tevékenységének segítésével érdemelte ki az elismerést.
 A Telki Ifjúsági díjat Illéssy Lenke és Kata egypetéjű ikrek kapták. Lenke divattervező iparművészként hét éve hozta létre saját márkáját, az ille-ollát: Illéssy Lenke – ille – a tervező, ő álmodja, tervezi meg a ruhákat, Kata – olla – vezeti a brandet. Kitartó munkával komoly szakmai sikert és karriert értek el. Az ezt segítő emberi értékeikkel együtt szeretnék díjazók őket a telki fiatalok elé állítani. Egy rögtönzött divatbemutató keretében az érdeklődők amatőr modelleken meg is tekinthettek néhányat a férfi- és női kollekcióból.

Koós Hutás Katalin
fotók: Bánkuti ÁkosVissza