Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Biatorbágyi és ceglédi lett az év családja

Közélet > Biatorbágy

2016-07-28


A Pest Megyei Önkormányzat és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete közös pályázatára, Az Év Családja Pest megyében díjra a megyében lakók, civilszervezetek jelölhettek Pest megyei családot. A díjat a Népesedés Világnapján, július 11-én adták át. Különdíjat kapott a budaörsi Fejér-család.

Olyan Pest megyei családokat (3 vagy több gyermeket nevelők) jelölhettek a díjra, akik mindennapi életükkel, gyermekeik nevelésével, taníttatásával, családtagjaik gondozásával, munkálkodásukkal és közösségi szerepvállalásukkal is példaként állíthatók a Pest megyében élő nagycsaládos közösségek elé. A beérkezett ajánlások alapján a NOE és PMÖH tagjaiból álló zsűri megosztott első díjat, és további három különdíjat odaítéléséről döntött.

A fődíj a Pest Megyei Önkormányzat által felajánlott ötvenezer forint, és az alsópáhoki Kolping Hotel által felajánlott hétvégi pihenés. A különdíjasok húszezer forint értékű könyvjutalomban részesülnek, valamint - Vári Ferenc és Vári Emőke felajánlásával - hétvégi üdülésre is lehetőségük lesz Kondoroson. A jeligés pályázaton az alábbi eredmény született:

Év Családja Pest megyében díjat megosztva kapja: Szüle-család (Cegléd), Lehel-család (Biatorbágy).

Különdíjban részesül: Földváry-család (Vác), Fejér-család (Budaörs), Vladár-család (Monor).

A díjakat Kardosné Gyurkó Katalin a NOE elnöke és dr. Szép Tibor,  a Pest Megyei Önkormányzat jegyzője személyesen vittei el a Szüle családhoz ceglédi otthonukba, a Népesedés Világnapján. A világnap jelentőségére, a gyermekvállalás fontosságára és örömére, ezzel a díjjal is szeretné felhívni a figyelmet a NOE és az önkormányzat, hiszen fontos, hogy megmutassák: a több gyermek nevelésével járó nehézségek mértéke sohasem éri el annak örömét, amit a gyermekek jelentenek, a belőlük folyamatosan áradó szeretet pedig kiapadhatatlan energiaforrást jelent.

A Szüle-családot a ceglédi Nagy Családosok Egyesületének elnöke ajánlotta a díjra, mivel történetük különleges és megható. A szülőknek, Benőnek és Irmának nem lehetett vér szerinti gyermeke, így hát három gyermeket örökbefogadtak, majd úgy döntöttek, hogy nevelőszülőként állami gondozott kicsik nevelését is magukra vállalják. Jelenleg hat kiskorú gyermeket nevelnek, a nagyobbak már elköltöztek otthonról.

forrás: pestmegye.hu

Videó: www.ctv.hu


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg