Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Lámpás kereszteződés épül a Csiki csárdánál

Gazdasági rovat > Budaörs

2016-10-10


Lámpás kereszteződést épít Budaörs a Csiki csárdánál. A forgalombiztonsági szempontok miatt a kereszteződés geometriája is módosul. A munkálatok ideje alatt forgalmi változások várhatók a közúti közlekedésben. A munkálatok 2016. október 3-án kezdődtek, és várhatóan 2016. november 30-ig tartanak.

A BOKÚT-Terv Mérnöki és Vállalkozó Kft. „Budaörs, 1. sz. főút 1+230 km szelvényében meglévő gyalogátkelőhelynél jelzőlámpás csomópont létesítése” tárgyú tervdokumentációja alapján, a forgalom biztonságosabbá tétele érdekében kerül sor a beruházásra. A jelzőlámpás gyalogátkelőhely kialakítása a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által támasztott szakmai követelmények miatt csak oly módon lehetséges, ha a teljes csomóponti geometria átépül, és a Csiki utcánál, valamint a Törökugrató utcánál is egy-egy szintén lámpával ellátott gyalogátkelőhelyet alakítanak ki. Hasonlóan a többi főúti jelzőlámpához, a tárgyi csomópont forgalomirányító rendszerét is a Magyar Közút Nonprofit Zrt. távfelügyeleti rendszerébe kötik be.

A beruházás a Vianova 87. Zrt. kivitelezésében valósul meg, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki ellenőrzésével.

A gyalogos közlekedést a kivitelezés ideje alatt folyamatosan biztosítják, viszont a beruházás során elsősorban a járműforgalom korlátozásokra számíthat.

budaörs.hu

Vissza