Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Gyimesbükknek gyűjt Telki

Panoráma > Telki

2016-12-14


Telki és Gyimesbükk 2011-ben fogadta testvérnek egymást. Azóta számos programmal fűzték szorosabbra a családok, az iskolák és az egyházközségek kapcsolatát. Az idei adventben gyűjtést szervez Telki a gyimesbükki plébánia, a magyar iskola és óvoda javára. Nem csak a telkiek, de a környékben élők segítségét is várják.

A gyimesbükki plébániával, magyar iskolával, óvodával egyeztetve a következők jelentenének számukra segítséget és örömet:

- írószer (másolópapír vagy írólap/írótömb, színes ceruza, zsírkréta, vízfesték, rajztábla, stb.)

- mesefilmek (rajzfilm, animációs film és játékfilm) magyarul (első sorban DVD)

- nagy képernyős, digitális TV, DVD-lejátszó

- az iskola számára tanulásra alkalmas bútorok, asztal, székek (ez viszonylag speciális dolog, de lehet, hogy van valakinek ilyen)

- ruha esetében természetesen nem gond, ha az adomány használt, de mindenképpen kizárólag csak jó állapotban lévő, nem agyonhasznált felajánlásokat várunk)

- ami talán a legfontosabb: egy cipősdoboznyi méretű meglepetés-ajándék, amiben bármi lehet, de első sorban valami tartós élelmiszer (pl. csokoládé), akár könyv, játék és valami személyes dolog – kérjük a dobozt becsomagolni és egy kis címkét ráragasztani, hogy kisgyermeknek (3-10 éveseknek), nagyobb gyermeknek (10-18 éveseknek) vagy felnőttnek, illetve, hogy fiúnak vagy lánynak szól-e. (Nagyon jó lenne, ha ebből sok gyűlne össze, és számos gyimesbükki magyar családnak szerezhetnénk vele meglepetést, örömet karácsonyra!)

- nagy segítség a pénzadomány is, erre a célra a Telki Kultúra Közhasznú Alapítvány 11742348-20021520 számú számlájára várják a felajánlásokat, a közlemény rovatba pedig kérjük feltüntetni: „Gyimesbükk 2016 Advent” (a pénzadományokat Salamon József plébános atyához juttatjuk el, ő fogja majd a rászoruló családoknak szétosztani, ez a korábbi alkalmakkor is remekül működött)

A felajánlásokkal kapcsolatban a szervezők kérik a visszajelzéseket a következő űrlapon megküldeni, hogy felmérhető és megbecsülhető legyen, hány autó kell a kiszállításhoz. Ha valaki pénzadományt küld, az űrlapon jelezze, kinek állítsa ki az Alapítvány az adóigazolást!

Felajánlásokkal kapcsolatos visszajelző online űrlap itt érhető el!

Az adományokat a telki Pajta-Faluházban gyűjtik, illetve kérésre akár házhoz is mennek amennyiben nagyobb dolgokról van szó. Ezt is fontos az űrlapon jelezni.

A Pajtában a következő időpontokban lehet az adományokat leadni, előzetesen bejelentkezve telefonon Ruják Györgyinál a 06 70 621 5308, vagy Móczár Gábornál a 06 30 941 5598 számon):

    december 11. vasárnap 15-17, 18-19
    december 15. csütörtök 14-19
    december 16. péntek 8-16
    december 17. szombat 8-13 (a piac alatt, a helyszínen Chapó Ákos gondnokot kell keresni)
    december 18. vasárnap 15-17, 18-19

A Telki Nőikar december 18-i, 17 órai adventi koncertjén a Pajtában külön gyűjtést is szerveznek, ott a pénzadományokat készpénzben is le lehet adni.

Az adományokat december 20-án kedden viszik Gyimesbükkre, tehát legkésőbb 18-án vasárnap estig várják a felajánlásokat a szervezők nevében, köszönettel Móczár Gábor, Király Gábor és Popovics Géza.


Vissza