Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Távozik a művelődési központ új igazgatója

Kultúra > Budakeszi

2007-05-10


Négy és fél hónapos munkaviszony után június 15-ével három évre szóló közalkalmazotti szerződésének közös megszüntetését kérte a testülettől az ez év február elsejével kinevezett Szabó Lajos, a budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ igazgatója.

Szabó Lajos arról tájékoztatta lapunkat, hogy másfél hónapja a ferencvárosi önkormányzat a Józsefvárosi Kulturális Központ (Orczy-kert, Józsefvárosi Galéria és Zászlógyűjtemény) közhasznú társasággá (kht-vá) alakítása mellett döntött, s őt, mint a téma szakértőjét, az ottani képviselő-testület legnagyobb, polgári frakciója felkérte az igazgatói tisztség betöltésére. A Közművelődési Társaságok Közhasznú Egyesületének, a kht-k érdekvédelmi szervezetének elnöke egy hónap gondolkodási időt kért, végül április 19-én, egy nappal azelőtt, hogy a józsefvárosi testület a kinevezéséről döntött, igent mondott. Döntését az öt évre szóló megbízás, a dupla javadalmazás és a kétszáz milliós gazdálkodási keret motiválta. És persze nem utolsó sorban az a tény, hogy 56 évesen úgy látta, talán ez az utolsó lehetősége, hogy olyan területen dolgozhasson, ahol már országos hírnevet szerzett. Szabó Lajos a budakeszi képviselő-testülettől közalkalmazotti szerződésének közös megegyezéses megszüntetését kérte, melyhez a testület április 24-i ülésén – „aki menni akar, nem lehet tartóztatni” indokkal – jóváhagyott.

            A budakeszi művelődési központ körüli bizonytalanság tehát folytatódik. Jelenleg átvilágítás zajlik az intézményben, melynek kapcsán a könyvtárral való összevonás lehetősége is felmerült annak igazgatója, Béresné Dávid Magdolna irányítása alatt. A döntésig vagy új pályázat kiírásáig azonban ismét értékes időt veszít a település az intézmény sorsának rendezésében. Megszívlelendő tehát nem csak beszélni, de tenni is annak érdekében, hogy a helyi magasan képzett értelmiségieket bevonjuk a budakeszi közéletbe. S ha akad ilyen, becsüljük meg és ne engedjük, hogy önös politikai érdekek áldozatává váljék.

kohuka

Kapcsolódó cikk

Új igazgató a budakeszi kultúrházban


Vissza