Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


2007-BEN ISMÉT „VIRÁGOS MAGYARORSZÁGÉRT”

Kultúra

2007-05-10


A települések a pályázatukat a polgármester aláírásával ellátott levélben május 15-ig küldhetik el a verseny szervező bizottságának címére: Virágos Magyarországért, Magyar Turizmus Zrt., 1054 Budapest, Hold u. 1, vagy e-mailen: wolf@itthon.hu

A ”Virágos Magyarországért” verseny immár több mint egy évtizede Magyarország legsikeresebb környezetszépítő versenye, és talán ennél is több: mozgalom. Az országos mellett ma már helyi - városi, megyei, régiós – versenyeket is rendeznek, amelyek évente közel kétmillió embert mozgósítanak a kulturált, rendezett, tiszta, virággal díszített környezet megteremtése, megőrzése érdekében. 

A 2007. évi versenyt a különböző minisztériumok, parlamenti bizottságok, önkormányzati szervek és civil társaságok tizennegyedik alkalommal hirdetik meg. A feltételek a korábbiakhoz hasonlók: önkormányzatok jelentkezhetnek a polgármester aláírásával ellátott levélben. A fődíj Magyarország képviselete a 2008. évi Európai Virágos Városok és Falvak Versenyében /Entente Florale Europe/, amelyet két település, egy város és egy falu nyerhet el - tájékoztatta a résztvevőket Kunczené Fellegi Katalin, a Virágos Magyarországért verseny fővédnöke, Magyarország képviselője az európai verseny szervező bizottságában.

A 12 európai ország részvételével zajló Entente Florale Europe versenyben 2006-ban város kategóriában  Nagyatatád arany, a falu kategóriában indult Orfű bronz fokozatot ért el. 2007-ben az európai versenyben Eger /város/ és Noszvaj /falu/ képviselik Magyarországot.

A  Virágos Magyarországért versenynek minden évben vannak kiemelt témái. 2007-ben a településeket felkereső szakmai zsűri megkülönböztetett figyelmet fordít a településképet meghatározó épületek környezetének gondozottságára, beleértve a polgármesteri hivatalt is – jelentette be Kokics Tibor, a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának elnöke.

Dr. Niklai Ákos, a Magyar Turizmus Zártkörűen Működő Részvénytársaság Igazgatóságának elnöke kiemelte, hogy a turisztikai szakágazat, amely a kezdetektől fogva a nemzetközi részvétel és a hazai verseny legfőbb támogatója, továbbra is nagy figyelmet szentel a versenynek, amelynek igen fontos szerepe van a vendégváró, kulturált országkép kialakításában. 
A Magyar Turizmus Zrt. és a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága tavaly – a Bor és Gasztronómia Évében – hirdetett először pályázatot a Rozmaring-díjra, amelyet régiónként egy étterem nyerhetett el. Az odaítélés szempontja a kiemelkedő gasztronómiai kínálat és a vonzó, gondozott, virágokkal, növényekkel díszített igényes környezet volt. Alapkövetelmény volt továbbá, hogy a vendéglátóhely olyan településen legyen, amely benevezett a Virágos Magyarországért versenybe. Habár a Nagy Ízutazás 2006 tematikus év véget ért, a pályázatot idén is meghirdeti a nemzeti turisztikai marketing szervezet.

A 2007-es év újdonsága „Az én Virágos városom”  és „ Az én virágos falum” című fotópályázatok, amelyeket a Magyar Turizmus Zrt.  és a  Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága hirdet meg. A fődíj kategóriánként egy-egy 100.000 Ft-os ajándékutalvány. A részletes pályázati feltételek a www.itthon.hu honlapon tekinthetők meg.

A verseny szervezéséhez jelentős segítséget nyújt az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, az Oktatási és Kulturális Minisztérium, Budapest Főváros Önkormányzata, a Magyar Turizmus Zrt., a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség, a Virágzó Magyar Kertkultúráért Alapítvány és számos civilszervezet.

A települések a pályázatukat a polgármester aláírásával ellátott levélben küldhetik el a verseny szervező bizottságának címére: Virágos Magyarországért, Magyar Turizmus Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 1054 Budapest, Hold u. 1, vagy e-mailen: wolf@itthon.hu

A jelentkezés határideje: 2007. május 15.

További információk:  A Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny      Szervező Bizottsága
Pollák Erika projekt manager Tel.: 30/250-4011
Wolf Márta    titkár                 Tel.: 488-8630
E-mail: pollak@itthon.hu  és   wolf@itthon.hu
www.itthon.hu


Vissza