Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Jótékonysági estet rendezett a budakeszi Szivárvány Óvoda

Közélet > Budakeszi

2007-06-21


A június 8-án rendezett jótékonysági estet és árverést a budakeszi Szivárvány Óvoda szülői szervezete és pedagógusai az óvoda udvari játékainak fejlesztésére. A jó hangulatú, sikeres rendezvény közel félmilliós bevétele ugyan jelentősen kiegészítette az intézmény rendelkezésre álló keretét, de a vezető óvónő tájékoztatása szerint további erőforrások után kell nézniük az uniós szabványoknak is megfelelő eszközök mielőbbi beszerzése érdekében.

A Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium aulájában tartott jótékonysági rendezvényen a táncművészet fokozataiba engedtek bepillantást az óvoda Fecske csoportja, a Rúzs tánccsoport és a Botafogo táncegyüttes. Komolyzenei művek  hangzottak el Juhász Mihály, a Czövek Erna Zeneiskola növendéke előadásában hegedűn, Petrik Bencétől és Mona Dánieltől négy kézzel zongorán. Javorniczky Rebeka és Kovács Luca fuvola-klarinét kettős versenyt adott elő Weisenfeld Melinda, a Czövek Erna Zeneiskola tanárának zongorakíséretével, de Soltész Ágnes (hegedű) és Kovács Zoltán (zongora), az Állami Operaház művészeinek játékában is gyönyörködhetett a közönség. Pataki Ágnes musical dallamokat, a Budakeszi Népdalkör felvidéki és moldvai dalcsokrokat énekelt, Tóth Balázs és Vagyóczky Kata prózai műveket adott elő. A műsort Rákay Philip, a HírTv munkatársa óvodás kislányával együtt vezette.

A támogatói jegyeket vásárló közönség ezután árverésen licitált az óvodát saját alkotásaikkal támogatók felajánlásaira. A Menczinger Borház és a Budakeszi Sváb Pince borai - mindkét helyen Menczinger Tibor a borász - tíz-tizenháromszoros áron keltek el, de gyorsan gazdára találtak Lázár Júlia népi iparművész, Lőrincz Éva kerámikus, Vagyóczky Kata és Vári Julianna festőművészek művei ugyanúgy, mint Virágh Bea és Szabolcs huszonnégykarátos arany fóliával bevont Szentkorona-képe vagy Resszer Gábor dísznövénykereskedő felajánlása.

A közel félmilliós bevétel egymillióra egészítette ki az óvoda játékvásárlásra fordítható keretét, amely az uniós szabványnak is megfelelő, ütéscsillapító anyagból készült mászókák, csúszdák megvásárlására nem elegendő, ezért az óvoda további lehetőségeket keres akár pályázatok, akár a játékeszközök lízingje útján.


Vissza