Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Felmondott a Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium igazgató-helyettese

Közélet > Budakeszi

2007-06-22


Kosaras Péter Ákos vezetői megbízását csütörtökön vonta vissza az intézmény fenntartója, a Székesfehérvári Egyházmegye azt követően, hogy hétfőn a Népszava cikket jelentetett meg arról, hogy a történelemtanár SS-ruhában volt látható az iwiw-en elhelyezett saját oldalán.

A Népszava Budakeszin élő munkatársa, Veres Jenő a múlt vasárnap telefonon hívta fel Kőrösiné dr. Merkl Hilda, a gimnázium igazgatónőjének figyelmét helyettese internetes fotójára, magyarázatát kérve. Elmondása szerint az igazgatónő hétfőig kérte az újságíró türelmét a válaszadással, hogy megvizsgálhassa az ügyet, de aznap már meg is jelent a lap cikke Náci ruhában pózoló tanár címmel. E cikk ürügyén széleskörű politikai támadás indult, amely nem kímélte az iskola vezetését, az egyházmegyét, az iskola névadóját, de az intézményben tanuló diákokat sem. A hírt meglovagoló médiumok náci eszmék megnyilvánulásait vélték felfedezni a gimnázium bolond ballagásáról készült, internetes honlapokon fellelt, jelmezes fiatalokat ábrázoló fotókon, sőt egy honlapon elhelyezett névtelen levél bizonyítékot lát abban a két s-betűben is, amely a tanár e-mailcímében a neve végén szerepel (kosarass@...).

A politikailag túlhajtott helyzetben, ahol már régen nem egy fotóról és egy tanárról van szó,  s az egyházi iskolák létjogosultságának politikai alapon való megkérdőjelezése is felmerül, a tanár maga kérte munkaviszonyának megszüntetését a Székesfehérvári Egyházmegyétől, indoklása szerint a gimnázium védelmében. Felmentését írásban pénteken nyújtotta át neki a gimnázium igazgatónője.

Kapcsolódó cikkek

A Szülői Válaszmány kiállt a gimnázium mellett

Lezárta a tanévet a Prohászka Gimnázium


Vissza