Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Teljes a bizonytalanság a Budai MÁV-kórházban

Közélet > Budakeszi

2007-06-30


Budakeszin a Budai MÁV-kórházban tegnap tartott találkozón a gazdasági, az egészségügyi és a honvédelmi tárca képviselői együttesen sem tudtak semmiféle érdemi információval szolgálni a vasútegészségügyben zajló kaotikus létszámleépítések rendezéséről - tájékoztatta Prókay Sándorné, a Vasút-egészségügyi dolgozók Szakszervezetének ügyvezető alelnöke a Magyar Nemzetet.

A munkavállalól június 13-án levelet kaptak, amelyben azt ígérték nekik, hogy harminc napon belül megtudják, tovább alkalmazzák-e őket. A tervek szerint ugyanis a központi MÁV-kórházból 800, a budaiból 240 dolgozót küldenek el. Július 1-jétől azonban már az Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) veszi át a MÁV-kórházak feladatait.

Mivel a dolgozók tegnap sem kaptak tájékoztatást arról, hogy átveszik-e őket az ÁEK-ba, kaotikus, kétségbeesett hangulat uralkodik az intézményekben. Jellemző, hogy míg korábban 110, szerdán 72, tegnapra már csak 36 főről volt szó, akiket átvennének az új intézménybe -  mondta Prókay Sándorné.

Korábban Nagy Erzsébet, a Budai MÁV-kórház Vasutas Dolgozók Szakszervezetének helyi vezetője lapunknak nyilatkozva azt mondta, jelenleg rosszabb a helyzet, mint amira számítottak. Az aktív betegellátás helyett a még megmaradt dolgozók mintegy száz nyolcvan év feletti elfekvő beteg ellátásával kell, hogy foglalkozzanak, akiket a bezárásra ítélt kórházak krónikus osztályairól gyűjtöttek itt össze. A portára, a mosodára, a konyhára nem lesz szükség, mert a Honvéd Kórház veszi át ezeket a tevékenységeket. A kórház épületeinek több emeletét lezárták, közel százan már maguktól elmentek, köztük neves sebészek, pulmonológusok. A különböző osztályokról a még megmaradt munkatársakat összegyűjtötték az újonnan létrejött krónikus osztályokra, de a korábbi, jól összeszokott munkacsoportok széthullottak.

Kapcsolódó cikkek

Leépítik a Korányit és a Budai MÁV-kórházat? (2006.11.21.)

Megszüntethetik-e a Budai MÁV-kórházat? (2007.02.05.)

Szakmai műhely, nem bevásárló központ (2007.02.06.)

Megállapodás született a Budai MÁV-kórház sorsáról (2007.03.05.)

 

Hozzászólások a Fórumban

 


Vissza