Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Zsobokon Pátyi Vendégház nyílt

Panoráma > Páty

2018-08-08


Július 7-én adták át a kalotaszegi Zsobokon a „pátyi házat”. Az átadás jelentőségét emelte, hogy az épület az első anyaországi önkormányzat által birtokolt erdélyi ingatlan. A közös étkezővel és két fürdőszobával felszerelt vendégház három szobában tíz fő elszállásolására alkalmas.

Az ünnepélyes megnyitón részt vett Seres Dénes, Szilágy megyei parlamenti képviselője, Szilágyi Róbert megyei önkormányzati alelnök, Gál Máté István, a Zsoboki Kulturális Egyesület elnöke, a település képviselője, illetve Székely László Páty polgármestere, Dr. Hekman Tibor jegyző, Szabó István alpolgármester és Gábor Ákos képviselő. Az ünnepségre ellátogatott Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusáról Demeter Stefánia Katalin konzul is.

Páty Önkormányzata alapítványán keresztül 2016-ban vásárolt egy akkor még igen leromlott állagú ingatlant, amelyet a  település pénzügyi támogatásával és a helyi emberek, mesterek segítségével felújított. A munkálatokat a Zsoboki Kulturális Egyesület és az Alapítvány Páty Fejlesztéséért közhasznú alapítvány fogta össze és szervezte meg Gál Máté István és Schneider Mihály vezetésével. Társadalmi munkában a szakmai munkálatokat Keresztes László segítette.

A pátyiak jelentős kedvezménnyel szállhatnak meg a vendégházban. A részletekért az érdeklődők keressék föl az alapítvány honlapját (www.apf.hu), illetve Szabados Zsuzsanna polgármesteri referenst a polgármesteri hivatalban.

forrás: paty.hu


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg