Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó ciszterci szerzetes

Közélet > Biatorbágy

2018-11-12


Életének 94. évében, elhunyt Ujfalussy Gusztáv Ottó, a ciszterci rend örökfogadalmas tagja, szentszéki ügyhallgató, a Ciszterci Nagyboldogasszony templom nyugalmazott plébánosa, valamint Biatorbágy és Perbál egykori plébánosa.

Ottó atya 1924-ben született Bécsben. 3 éves koráig nem hallott magyar szót, de elemi iskoláit már Magyarországon, Albertfalván, gimnáziumi tanulmányait a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban végezte. Teológiát Zircen tanult, ahol 1947. június 24-én pappá szentelték. Amikor a szerzetesrendeket 1950-ben feloszlatták, Shvoy Lajos megyés püspök vette át a Székesfehérvári Egyházmegye szolgálatára és Bodajkra helyezte káplánnak. Megfordult Csepelen, Móron, Pilisvörösváron, Érdligeten is, majd adminisztrátorként teljesített szolgálatot Besnyőn és Etyeken. A hetvenes és a nyolcvanas években Biatorbágyon (1971-1988) és Perbálon már plébánosként szolgált, egészen 1992-ig, amikor visszatért az újból megalakult ciszterci rendbe. 
Ottó atyáért az engesztelő szentmiseáldozatot október 31-én 11 órakor a székesfehérvári ciszterci Nagyboldogasszony- és Nepomuki Szent János-templomban mutatták be, majd az altemplomban helyezték örök nyugalomra.Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg