Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Budakeszi csoportkép a legjobbak között

Panoráma > Budakeszi

2018-11-20


A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár megrendezte a magyarországi német nemzetiség múltját és jelenét bemutató felvételek tizenegyedik online versenyét, amelyen bárki indulhat saját készítésű fényképpel, fotóiból készített képeslappa, vagy felújított archív fotóval.

Kategóriánként 101 euró a díj, de értékes ajándékokat is nyerhetnek a résztvevők. A legjobb képek a Blickpunkt-falinaptárba is bekerülnek. A díjkiosztóra november 17-én került sor a Műcsarnokban.

Budakeszi képviseletében a Németországban élő, de budakeszi gyökerekkel rendelkező Albrecht (Tiszecker) Klára hét pályaművel is nevezett a versenyre, melyek közül a Budakesziről 1948-ban Menzingenbe kitelepítettek csoportképét, mint felújított archív fotót, beválogatták a legjobb húsz pályamunka közé.

A díjátadón Albrecht Klárát Budakesziről Herein Mária, a Pest és Nógrád Megyei Német Iskolaegyesület elnöke képviselte, így ő vette át a díjazott nevében az elmúlt öt év legjobb képeiből összeállított Blickpunkt könyvet, egy Zentrumos bögrét és egy oklevelet.

Albrecht Klára pályamunkái még:

A fotóverseny támogatói a budapesti Német Nagykövetség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (NEMZ-KUL-18-0399), a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, az MTA BTK Néprajztudományi Intézete, a Barátság folyóirat, a Neue Zeitung és az Unser Bildschirm, Treffpunkt am Vormittag voltak.

Koós Hutás Katalin


Vissza

iranytu-cimlap-2021-3.jpg