Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Felelőtlen nyomozó hatóság a sóskúti orvos ügyében?

Közélet

2007-08-06


Felelőtlenül járt el a nyomozóhatóság annak az amerikai származású, sóskúti orvosnak az ügyében, aki ellen a nevelt fiai ellen elkövetett szemérem elleni erőszak miatt folyik eljárás, legalábbis ezt állítja az orvos ügyvédje.

Az előzetes letartóztatást a bíró olyan szakértői vélemény alapján rendelte el, melyben a szakértőnek feltett kérdések eleve azt feltételezték, hogy a férfi elkövette, amivel gyanúsítják. A természetgyógyászként is tevékenykedő férfit egy óvónő jelentette fel, mert a két, észt származású fogadott gyermek az óvodában agresszív, szexuális tartalmú játékokat játszott babákkal.

Az ügyvéd, Jámbor László szerint ez a viselkedés ebben a korban természetes, és figyelembe kell venni azt is, hogy a szülőhazájukban nevelőotthonban nevelkedett 7, illetve 8 éves gyerek szellemileg sérült. A gyerekeket most nevelőszülőkhöz adták, de egyikükről a kijelölt nevelőszülő már közölte, hogy nem vállalja. A védő szerint az orvos ellen felmerült gyanút nem támasztja alá megfelelő szakvélemény, az megalapozatlan, ráadásul a gyerekekre nézve is káros hatással van.    (FH)


Vissza