Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Áramütött kisfiú: szakértő vizsgálja a vezetéket

Közélet > Páty

2007-08-14


Vasárnap délután egy villanyoszlopról lelógó, szigeteletlen vezetéket fogott meg Pátyon, a volt termelőszövetkezet területén egy kisfiú, akit azután halálos áramütés ért. A fiú két társával focizni indult, mikor a lelógó vezetéket meglátták. A kisfiú meghalt, a vele lévő tíz éves ikerpárnak nem esett baja. Az eset kapcsán rendkívüli ülést tartott a pátyi önkormányzat képviselő-testülete.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ismételt tájékoztatása szerint nem villamossági, hanem munkabiztonsági szakértőt rendelt ki hétfőn a rendőrség a vasárnapi Pátyon történt áramütés vizsgálatára. A szakember feladata lesz annak a megállapítása, hogyan fordulhatott elő, hogy egy villanyoszlopról lelógó szigeteletlen vezeték miatt halálos áramütést szenvedett egy gyerek. A kisfiúról közben kiderült, hogy nem öt, hanem hét éves. Az apja vasárnap gyermeke halálhírére olyan állapotba került, hogy nem tudta megmondani a fiú korát.

Bényi Mónika, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta, hogy az ügyet vizsgáló Budaörsi Rendőrkapitányság hétfőn rendelt ki munkabiztonsági szakértőt, aki megvizsgálja, milyen körülmények között történhetett meg, hogy a villanyoszlopról szigeteletlen vezeték lóghatott le a földig. A rendőrség egyelőre nem vizsgálódik bűncselekmény miatt, de ennek lehetőségét sem vetették még el, ez is a további vizsgálatok eredményétől függ. (FH)


Vissza