Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Munkavállalói szűrőprogram Budaörsön

Életmód > Budaörs

2019-10-10


A Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogramot 2019 októberétől kínálja cégeknek és magánszemélyeknek a budaörsi szakrendelő. A program szakmai irányítását a Budaörsi Egészségügyi Központ felkérésére dr. Janecskó Mária főorvos, egyetemi tanár, a SOTE Kútvölgyi Klinikai Tömb Kiemelt Ambulanciájának vezetője vállalta.

A szolgáltatási csomagokban nem, életkor és az esetleges betegségelőzmények szerint határozzák meg az alapvizsgálatok körét. „A szűrésnek különösen nagy jelentősége van a szív- és érrendszeri, valamint az onkológiai megbetegedések korai felismerésében – hívja fel a figyelmet Janecskó Mária. – Ezek a betegségek jelentik a fő halálozási okokat a világban, és Magyarország egyáltalán nem áll jól ezen a téren az európai országok között. Az alacsony szintű egészségtudatosság mellett ennek legfőbb oka, hogy kevesen vesznek részt prevenciós vizsgálatokon. Ideje változtatnunk ezen!”

A budaörsi szűrőprogram előnye, hogy az intézmény az egészségkockázati felmérést követően sem engedi el a páciens kezét: amennyiben a vizsgálatok betegségmegelőző állapotot vagy konkrétan betegséget jeleznek, a betegek gyógyítására elismert orvosgárda áll rendelkezésre a budaörsi szakrendeléseken, magyarán a gyógyulás legtöbbször helyben, további utánjárás nélkül lehetséges.

Zsákai Zoltán, a szakrendelőt üzemeltető Jump Consulting vezetője szerint sok cég ismeri fel, hogy a munkavállalók kiképzésére fordított tetemes beruházás kidobott pénz, ha a dolgozó testi-lelki egészségét nem sikerül megőrizni. Az egészségi állapot átvilágítása, a kockázatok és betegségek korai kiszűrése persze a magánszemélyek, családok számára is megtérülő befektetés, hiszen az élethosszig szedett gyógyszerek iszonyatos összegeket emésztenek fel hosszú távon, miközben a krónikus betegségek kialakulása gyakran megelőzhető lett volna az időben elvégzett szűrővizsgálatokkal.

A Munkavállalói Egészségkockázati Szűrőprogramra bárki jelentkezhet; a budaörsi lakcímkártyával rendelkező magánszemélyeknek és a budaörsi székhelyű vagy telephelyű cégek munkavállalóinak pedig az intézmény 2020. január 31-ig kedvezményt is ad.


Vissza