Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


M100 gyorsút: lakossági fórum október 21-én

Építészet > Zsámbék

2019-10-17


Az önkormányzat a település-szerkezeti terv, helyi építési szabályzat és szabályozási terv módosítását kezdeményezte a M100 gyorsút megvalósítására. A településrendezési tervezéssel a PESTTERV Kft-t bízta meg. A gyorsút területét, a körforgalommá alakuló Szomori és Mányi út ke-reszteződését érintő ingatlanokra közterületi határrendezés és övezeti átminősítés vár.

Horváth László polgármester Zsámbék honlapján közzé tett tájékoztatója szerint a tervezett 2x2 sávos gyorsút Zsámbék közigazgatási területét északon, a Szomori csomóponttól kb. 2 km-re érinti, a volt légvédelmi bázison is túl, egy rövid, kb. 1,5 km-es szakaszon. Itt, a belterülettől távol, csak a mezőgazdasági területeket érinti, keresztezve a Bajna-Epöli vízfolyást. A gyorsút Szomor közigazgatási területén a 1105 j. Szomori úttal teremt különszintű közúti kapcsolatot, amelyen keresztül beköthet a gyorsútról a Zsámbék felé érkező forgalom.

A projekt keretében a Szomori és Mányi úti csomópont körforgalmú kialakítást kap, amelynek részeként a körforgalomtól délre lévő telektömb telkeinek megközelítéséhez, a csomópont zsámbéki ágáról, a Kőris utcával szemben kialakított bekötéssel szervizút kerül kialakításra. Ezen az ágon jön létre a kétoldali buszöböl is az új buszmegállókkal.

Az önkormányzat október 21-én, hétfőn 18 órakor lakossági fórumra hívja a lakókat a művelődési házba (Etyeki u. 2.). A lakossági fórumon a fenti témában meghívott szakemberek mutatják be bővebben a tervezet rendezési tervmódosítást. A tervdokumentációt Zsámbék Város honlapján megtalálható. A lakossági fórum után még írásban is kifejthetik a véleményüket, amelyet 2019. október 29-ig Zsámbék Város polgármesterének címezve megküldhetik a 2072 Zsámbék, Rácváros u. 2-4. címre, vagy elektronikusan is megküldhetik a hivatal@zsambek.hu emailcímre.

forrás: Zsámbék önkormányzata


Vissza