Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Újabb pályázatok a Magyar Falu Programban

Gazdasági rovat > Pest megye

2020-03-24


Újabb két pályázatot hirdetett meg a kormány a Magyar Falu Program keretében, a pályázatok az egyházi, illetve önkormányzati tulajdonú közösségi tér ki-/átalakítására és foglalkoztatás támogatására adnak lehetőséget 10 milliárd forint keretösszegben.

A két pályázat e célok támogatásával ad lehetőséget a falvak közösségeinek megerősödésére, illetve a nemzeti és helyi identitástudat megszilárdítására – tájékoztatta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos március 23-án az MTI-t.

Gyopáros Alpár elmondta: a két pályázati kiírás során támogatás igényelhető a közösségi terek építésére, felújítására, közösségi programszervező foglalkoztatására. A pályázatok hozzájárulnak a helyi közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javításához, a társadalmi felzárkózás segítéséhez, ezáltal a területi egyenlőtlenségek csökkentéséhez. Mind az önkormányzati, mind az egyházi pályázati kiírások esetében a közösségi épületek külső és belső tereinek építésére, felújítására, bővítésére, korszerűsítésére 30 millió forintos összeghatárig igényelhető maximálisan támogatás, közösségszervező személy bértámogatására pedig közel 3 millió forintig. Hozzátette: a pályázati kiírások hétfőn jelentek meg a kormany.hu-n, a pályázati felület a tervek szerint április 22-én nyílik meg, a pályázatokat pedig a tervek szerint május 22-éig lehet benyújtani.

A kormánybiztos hangsúlyozta: a támogatás nem használható fel programszervezésre, a pályázatok építési beruházásokkal járnak együtt, amelyek nem az idei, hanem a jövő évben kerülnek megvalósításra. Ezek infrastrukturális és működési fejlődést jelentenek az önkormányzat/egyház számára, amelyet a közösség várhatóan legkorábban a jövő évben hasznosíthat. (MTI)

Magyar Falu Program - pályázati lehetőségek

A jelenleg pályázható támogatások:

Orvosi eszközök - határidő: 2020. március 25. - április 24.

Orvosi rendelők fejlesztése - határidő: 2020. március 25. - április 24.

Orvosi szolgálati lakás - Határidő: 2020.március 25-től folyamatosan

Önkormányzati tulajdonú út-, hídépítés/felújítás - határidő: 2020. április 8-tól május 8-ig

Önkormányzati járdaépítés/felújítás anyagtámogatása - hat2020. április 8-tól május 8-ig

Közösségi tér ki-/átalakítása és foglalkoztatás (egyházi) - határidő: 2020. április 22-május 22.

Közösségi tár ki-/átalakítása és foglalkoztatás (önkormányzati) - határidő: 2020. április 22-május 22.


Vissza