Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Rendőrkézen a rabsic

Életmód > Telki

2007-10-19


Orvvadász-les (illusztráció). Forrás: http://hiros.index.huA Telki és Nagykovácsi közötti erdőtömbben kedden hajnalban orvvadászt értek tetten a Pilisi Parkerdő Zrt. erdészei . A rendőrség hosszú üldözés után Piliscsév határában fogta el a már régóta keresett férfit. A tettes családjában már előfordult hasonló eset, orvvadászat miatt apja és öccse is összeütközésbe került a törvénnyel.

Egy fiatal dámszarvas bikát, töltött vadászfegyvert, bárdot, késeket és fényszórókat találtak a rendőrök a kedd hajnalban Piliscséven elfogott orvvadász autójában. A férfi rendszám nélküli Nivájával menekülés közben kerítésnek hajtott, így sikerült elfogni.

A Pilisi Parkerdő Budakeszi Erdészetének dolgozói már régóta keresik a „hétfői rabsicnak” emlegetett elkövetőt. Ezen a héten sikerrel járt az éjszakai járőrszolgálat. Kedden hajnalban az erdészek egy rendszám nélküli terepjáróra lettek figyelmesek a Telki és Nagykovácsi közötti erdőtömbben. A sofőr nem állt meg az erdészek felszólítására, hanem menekülni kezdett. Az erdőből hamarosan rátért a műútra, ahol Perbál majd Piliscsév felé vette az irányt. Az erdészek telefonon értesítették a rendőrséget, akik Piliscséven fogták el a menekülő férfit.

Az orvvadász a jelek szerint feldolgozta és illegálisan értékesítette zsákmányát. Azt, hogy a korábbi időszakban hány vad elpusztítása írható a számlájára, a rendőrségi vizsgálat fogja tisztázni. Bár a folyamatos őrjáratoknak, terepi ellenőrzéseknek és a rendőrséggel való jó együttműködésnek köszönhetően a Pilisi Parkerdő területén az elmúlt időszakban egyre több orvvadászt sikerült tetten érni, mégis évi 10-20 millió forint körülire becsülhető a rabsicok által okozott kár a térségben.

(forrás: Pilisi parkerdő Zrt. Budapesti Erdészet)


Vissza