Budakörnyéki iránytű E-mail Keresés


Támogatást kapott a Napraforgó-tagozat

Közélet > Budakeszi

2007-12-12


A Szerencsejáték Zrt. három éve támogatja a budakeszi Széchenyi István Általános Iskola Napraforgó-tagozatát. A Petőfi utcai intézményben huszonöt hátrányos helyzetű és sajátos nevelési igényű diák és a velük foglalkozó öt gyógypedagógus kis műsorral és fogadással köszönte meg az idei, december 11-én átadott ajándékokat: egy modern fénymásolót, egy mobil táblát, egy konyhai sütőt, két focikaput és egy labdát, összesen 350 ezer forint értékben.

A családias átadási ünnepségen a Szerencsejáték Zrt-t Csőzik László, az Észak-Dunántúli Területi Igazgatóság vezetője, munkatársa, Korsós Anita és Ladocsi Tamás osztályvezető helyettes képviselte. Az ünnepségen megjelent Tagai István, Budakeszi polgármestere, Bardócz-Tódor András, a Széchenyi István Általános Iskola igazgatója is.

Tagai István polgármester megköszönte a Szerencsejáték Zrt. támogatását és a dolgozók munkáját. Meggyőződése, hogy az adomány jó kezekbe került, s reményét fejezte ki, hogy a lehetőségek rövidesen kiterjedhetnek majd az itt nevelt diákok utógondozására is.

Csőzik László igazgató szerint a százszázalékos állami tulajdonú társaság több egy egyszerű gazdasági társaságnál, hiszen a gazdaság egy speciális ágazata a szerencsejáték ipar. Cégének társadalmi felelőssége nyilvánul meg abban, hogy tisztességesen szervezi a játékokat, s egy külön igazgatóságot működtet a nemes célok támogatásának, a mecenatúrának.  Az Észak-Dunántúli Területi Igazgatóság, mely négy megyéért, köztük Pest megyéért is felelős, szerte az országban tapasztalja a forráshiányos önkormányzatok problémáit. Amíg e gondokat globálisan nem sikerül megoldani, addig elkél a segítség és az összefogás az ilyen és ehhez hasonló intézmények fenntartásához, hiszen aligha létezik nemesebb cél, mint a hátrányos helyzetű gyerekek támogatása. Ha jövőre is lehetőségük lesz, nem lesznek restek ismét segíteni.

A Szerencsejáték Zrt. az elmúlt három évben egymillió forintnyi adománnyal segítette az intézmény működését. Az első évben színes kerti játékokkal szerelték fel az udvart, tavaly padokat, székeket és egy videokamerát kapott a tagozat. A gyerek egy kis műsorral hálálták meg az idei adományokat: a lányok a Nox együttes egyik dalára rövid táncműsort adtak elő, a fiúk pedig kapura rúgó tudásokat mutatták be óriási szurkolás mellett. Kiderült, hogy a fiúk kiválóan tudnak célozni és akár a kapu felső sarkaiba is belőni a labdát, ha a szurkolók úgy kívánják. Tudnak udvariasak is lenni és a hölgyvendégeket előzékenyen előre engedik az ajtóban. A lányok pedig az átadás napjára már beüzemelt új sütőben készítették a vendégeknek feltálalt illatos, puha mézeskalácsot. Végül Csőzik László sem távozott üres kézzel: az iskolát jelképező napraforgó tűzzománcképével ajándékozta meg a hálás közösség.

Koós Hutás Katalin

Képek az átadásról

Kapcsolódó cikkeink

A megelőzés jótékony hatása


Vissza